skipToContentskipToFooter

Extra maatregelen rond Parijs van kracht in zomervakantie

17-07-2024 Volgende week vrijdag beginnen in Parijs de Olympische Spelen. Tussen de opening op 26 juli en de sluiting op 11 augustus zijn verkeersbeperkende maatregelen van kracht. Doel daarvan is de toeleveringen naar de diverse speellocaties zo soepel mogelijk te laten verlopen. De maatregelen hebben ook effect op leveringen die niet voor de spelen bedoeld zijn.

Vooruitlopend op de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 en de verwachte verkeersbeperkingen, heeft Frankrijk het platform Joptimiz opgezet om de leveringen in Parijs en omgeving te vereenvoudigen. Op deze website kunnen vervoerders en verladers zien welke maatregelen er wanneer en waar van kracht zijn, zodat daarop geanticipeerd kan worden.

Rijverboden

Bij decreet worden de rijverboden in Frankrijk gedeeltelijk opgeheven voor voertuigen die goederen vervoeren namens het organisatiecomité van de Olympische- en Paralympische Spelen. Zo zijn vanaf 1 mei tot en met 31 oktober algemene en aanvullende beperkingen van toepassing zijn op het hele grondgebied. Van 8 april tot 16 september zijn er specifieke beperkingen die van toepassing zijn op bepaalde wegen in Ile-de-France. Uitzonderlijke tijdelijke vrijstellingen van de verbodsbepalingen kunnen ook worden verleend door de prefecten van defensie- en veiligheidszones, van 8 april tot en met 31 oktober.

Om de continuïteit van de toeleveringsketen van bepaalde producten te garanderen, worden bovendien de rijbeperkingen ook opgeheven in een aantal gevallen. Van 19 juli tot 16 september 2024 in Ile-de-France en aangrenzende departementen voor de volgende voertuigen:

  • Voertuigen die uitsluitend voedingsmiddelen en producten vervoeren die bedoeld zijn voor menselijke en dierlijke voeding, hygiëne en de gezondheid van mens of dier.
  • Voertuigen die zorgen voor het transport van schone en vuile was vanuit hotelstructuren.
  • Voertuigen die transport verzorgen voor afvalverwerking.

Van 19 juli tot 16 september gelden er geen rijbeperingen op het hele nationale grondgebied voor voertuigen die de bevoorrading van stations en distributie- of oplaadpunten garanderen met vloeibare of gasvormige brandstoffen en brandbare stoffen, of met waterstof.

Voor het regulier vervoer blijven de huidige rijverboden normaal van kracht, met inachtneming van de beperkingen zoals op website van Joptimiz staat beschreven.

Download de rijverboden

Download hier het overzicht van alle rijverboden en feestdagen binnen Europa voor juli en augustus. Op evofenedex.nl vind je daarnaast de rijverboden en feestdagen van meer dan 27 landen in Europa, zodat je hier rekening mee kunt houden bij de planning van je vervoer. Exclusief voor leden hebben wij ook twee rijverbodenkalenders ontwikkeld. De maandkalender en jaarkalender zijn kosteloos voor leden te bestellen.

Vraag het de ledenservice

Onze ledenservice staat klaar voor alle vragen rondom internationaal wegvervoer. Of het nu gaat over een levering in Parijs tijdens de olympische spelen of nieuwe douaneverplichtingen in Groot Brittannië. Leden nemen kosteloos contact op met de experts van de ledenservice via 079-3467 346 of [email protected]