skipToContentskipToFooter

Voor vrachtauto's met een maximum toegestane massa van meer dan 7,5 ton

08-11-2022 In Frankrijk geldt een rijverbod van donderdag 10 november 22.00 uur tot vrijdag 11 november 22.00 uur. Dit rijverbod is van toepassing op vrachtauto’s met een maximum toegestane massa van meer dan 7,5 ton. Frankrijk herdenkt op 11 november met Wapenstilstandsdag het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Voor het vervoer van onderstaande goederen bestaat een uitzondering en wordt het rijverbod op vrijdag 11 november opgeschort:

  1. Voertuigen die uitsluitend voedingsmiddelen en producten vervoeren die bestemd zijn voor menselijke en dierlijke consumptie, hygiëne en de gezondheid van mens of dier, evenals alle producten, materialen of componenten die nodig zijn voor de ontwikkeling, vervaardiging en levering daarvan;
  2. Voertuigen die verhuizingen uitvoeren;
  3. Voertuigen die koerierspakketten vervoeren;
  4. Het leeg terugrijden na lossing van de hierboven genoemde goederen.

Europees landenoverzicht

Op onze website staat een compleet overzicht van de feestdagen en rijverboden per Europees land: Landeninformatie internationaal wegvervoer | evofenedex

Wil je op de hoogte blijven van alle rijverboden?

Leden kunnen zich inschrijven voor onze speciale Vervoersupdate. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van alle vervoersgerelateerde ontwikkelingen, zoals nieuwe wet- en regelgeving, verplichtingen voor chauffeurs, tachograaf, rijverboden, milieu- en zero-emissiezones. Inschrijven kan via onze website.