skipToContentskipToFooter

Mede door inzet van evofenedex komt route weer beschikbaar

24-01-2023 De Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure kan medio februari weer gedeeltelijk open voor het wegverkeer. evofenedex heeft zich, in contact met Rijkswaterstaat (RWS) en via diverse uitingen in de media, hardgemaakt voor het zo snel mogelijk weer openstellen van de oorspronkelijke route. Na de gedeeltelijke openstelling geldt er op dit traject een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.  Ook is er per richting slechts 1 rijstrook beschikbaar, met een maximale breedte van 3 meter.

Op 14 december werd de A7 tussen Joure en Sneek in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten nadat een tunnelelement in de noordelijke oprit van de Prinses Margriettunnel omhoog was gekomen. Na de afsluitingen voerde RWS direct grote zandzakken aan om de tunnelelementen te stabiliseren, om zo verdere schade te voorkomen. Afgelopen maandag  is gestart met het gecontroleerd verplaatsen en weghalen van deze zandzakken om zo ruimte te creĆ«ren voor het wegverkeer.

Nieuwe stabilisatie

Het stabiliseren van de tunnelelementen blijft nodig totdat het herstel is uitgevoerd. Daarom worden stalen rijplaten en betonblokken aangebracht in de middenberm en aan de zijkanten van de tunnel. Op hetzelfde moment kan RWS goed onderzoek blijven doen naar de oorzaak en uiteindelijk het herstel uitvoeren. De verwachting is dat het wegverkeer medio februari weer gedeeltelijk gebruik kan maken van de tunnel.

Omleidingsroutes

Ondanks de gedeeltelijke opening van de Prinses Margriettunnel in de A7 blijven de omleidingsroutes via de A31 en A32 en de N359 en de N354 bestaan. Deze maatregel blijft in stand om het verkeer zoveel mogelijk te spreiden. De verwachting is dat door het gedeeltelijk openen van de A7 tussen Sneek en Joure de verkeersdruk op met name de lokale wegen in de regio snel zal verminderen.