skipToContentskipToFooter

07-06-2024 Na het succes van afgelopen jaar, bieden de Topsector Logistiek, evofenedex en TLN (Transport en Logistiek Nederland), de komende maanden tien online CO2-workshops aan. Bedrijven kunnen zich nu aanmelden.

Wetgeving

De komende jaren moet het Nederlandse bedrijfsleven meer doen om CO2-reductie te realiseren. In 2022 lanceerden de Topsector Logistiek, evofenedex en TLN, hiervoor al de website www.CO2meter.nu. Op deze website vinden bezoekers informatie over het meten van CO2 in hun logistieke processen. Naast een gebruiksvriendelijke CO2-calculator, biedt de website ook de mogelijkheid online deel te nemen aan CO2-workshops. Hier leren bedrijven hoe ze het meten van CO2 in hun eigen bedrijf kunnen implementeren. Het succes van afgelopen jaar heeft dit jaar geleid tot een nieuwe reeks workshops. Deze zijn voor bedrijven tot eind 2024 beschikbaar.

CO2 van begin tot eind

De online workshops bieden de deelnemers om te beginnen basiskennis betreffende CO2-reductie en -inventarisatie. Daarnaast gaan ze dieper in op CO2-reductie in de logistieke keten waarvan de deelnemer deel uitmaakt. ”We laten de deelnemers kennismaken met onze eenvoudige C02-meter. Maar ook met BigMile, een gebruiksvriendelijke online-tool, die veel mogelijkheden biedt de uitstoot in de volledige logistieke keten inzichtelijk te krijgen. Op dit moment zien we veel animo van bedrijven die actief zijn in het goederenvervoer, maar ook de eigen vervoerders in de mkb-sector weten de workshops te vinden”, deelt workshopleider Ton Mooren.

Maximum deelnemers

Vanwege het interactieve karakter van de workshop kunnen er, per sessie, maximaal zeventien personen deelnemen. Op www.co2meter.nu vinden belangstellenden een volledige agenda met de data waarop ze zich kunnen aanmelden om de workshop te volgen. Een lidmaatschap van evofenedex of TLN is niet vereist om de workshops te mogen volgen.

Leden van evofenedex met vragen over verduurzaming of CO2, nemen contact op met de experts van evofenedex via [email protected] of 079-3467 346.

Schrijf je in voor de webinars

Bereid je voor op de wettelijke eisen en kies een datum om een workshop te volgen.

co2meter.jpg