skipToContentskipToFooter

Tilburg University en evofenedex slaan de handen ineen om best practices te achterhalen bij de verschillende sectoren in het bedrijfsleven

17-04-2024 Tilburg University en evofenedex slaan de handen ineen om best practices te achterhalen bij de verschillende sectoren in het bedrijfsleven.Welke aanpassingen van de logistieke of inkoopprocessen leveren uiteindelijk de meeste CO2-reductie op voor bedrijven? Dit is een vraag die veel leden van evofenedex zichzelf stellen op hun reis naar een duurzamere bedrijfsvoering. Deze vraag staat dan ook centraal in het onderzoek dat evofenedex, in samenwerking met Tilburg University, heeft opgesteld.

Via dit onderzoek willen beide organisaties inventariseren welke concrete acties nu al worden doorgevoerd binnen het Nederlandse bedrijfsleven om de CO2-uitstoot te beperken. Zo wordt er onder meer gevraagd naar mogelijke voorkeur voor duurzame leveranciers, naar efficiënt voorraadbeheer en naar actieve samenwerking binnen de keten.

"Met de antwoorden willen we onze leden handvatten bieden om te leren van de best practices van andere bedrijven"

Rick Stroecken, projectmanager evofenedex
Rick-Stroecken-500x500.jpg

"Met het oog op strengere wet- en regelgeving, hogere druk vanuit de maatschappij en organisaties die verduurzaming eisen van hun ketenpartner, is er bij bedrijven behoefte aan inzichten in hoe zij CO2-reductie in de keten kunnen realiseren. Met dit onderzoek krijgen we in beeld welke acties er binnen verschillende sectoren op dit moment al worden toegepast. Met de antwoorden willen we onze leden handvatten bieden om te leren van de best practices van andere bedrijven. Op deze manier kunnen bedrijven potentiële aanpassingen prioriteren om hun CO2-reductie te realiseren. Op basis van de response wil evofenedex haar leden verder ondersteunen in de ontwikkelingen richting duurzamer ondernemen", aldus Rick Stroecken, Projectmanager SCM .

Maak kans op een bol.com-bon

Er is een brede en diverse groep nodig om een betrouwbaar beeld van de situatie te kunnen krijgen. Daarom worden alle soorten bedrijven uitgenodigd deel te nemen, ook als de organisatie nog niet over de nodige middelen (tijd, geld of kennis) beschikt om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Belangstellenden kunnen deelnemen via de onderstaande link. Het onderzoek duurt ongeveer zeven minuten. Onder de deelnemers worden 10 bol.com-bonnen ter waarde van 25 euro verloot. Ook ontvangen de deelnemers het eindrapport met de resultaten.

Doe mee met het onderzoek

In slechts 7 minuten heb je het onderzoek gedaan, ook sturen we je de resultaten toe.

28 mei: Duurzaam Vervoer Inspiratie Event

Volg kosteloos de inspiratiesessies van DHL, DAF, Nyenrode, BigMile, BP, Joint Corridors Off-road op het Duurzaam Vervoer Inspiratie Event in Zoetermeer.

cta_visual.jpg