skipToContentskipToFooter

Gratis webinars over invoeren Border Target Operating Model

09-01-2024 De Britse regering voert vanaf 31 januari 2024 stapsgewijs het Border Target Operating Model (BTOM) in. Vanaf die dag zal de gezondheidscertificering van toepassing zijn op dierlijke producten, planten en levensmiddelen met een middelhoog risico uit de Europese Unie (EU). Tegen 30 april 2024 komen daar identiteitscontroles en fysieke inspecties bij. Tot slot zullen tegen 31 oktober 2024 veiligheidsaangiften voor EU-invoer worden afgedwongen, waarbij een beperkte dataset wordt ingevoerd om douaneaangiften te stroomlijnen.

Voor ondernemers die te maken krijgen met de extra douaneregels en -controles bij de export van goederen naar het Verenigd Koninkrijk, organiseert Get Ready for Brexit komende tijd verschillende online events over het Border Target Operating Model (BTOM). Deze webinars zijn relevant voor bedrijven die dierlijke producten, visproducten, planten, plantaardige producten en/of dierlijk voedsel exporteren naar het Verenigd Koninkrijk. Op het webinar van donderdag 11 januari is Peter Verbaas, coördinator Brexit bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, te gast. Kijk hier voor een actueel overzicht.

Online trainingssessies

De Britse overheid (DEFRA) organiseert maandelijks sectorspecifieke online trainingssessies om bedrijven voor te bereiden op de nieuwe veterinaire en fytosanitaire (SPS) invoercontroles (certificering en grenscontroles) binnen het nieuwe Border Target Operating Model (BTOM). Bekijk hier het actuele overzicht van de DEFRA-webinars.