skipToContentskipToFooter

Belastingvoordeel voor milieuvriendelijke technieken

08-07-2024 De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) opent de inschrijving van de Milieulijst 2025. Tot en met 15 augustus kunnen bedrijven hun milieuvriendelijke technieken aanmelden voor belastingvoordeel. Opname op de Milieulijst draagt zo bij aan de marktintroductie en -verbreding van deze technieken.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) opent de inschrijving van de Milieulijst 2025. Tot en met 15 augustus kunnen bedrijven hun milieuvriendelijke technieken aanmelden voor belastingvoordeel. Opname op de Milieulijst draagt zo bij aan de marktintroductie en -verbreding van deze technieken.

Voor een investering in een techniek op de Milieulijst ontvangt een ondernemer het belastingvoordeel met de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Dit verlaagt de financiƫle drempel tot aanschaf van deze techniek. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat past de Milieulijst ieder jaar aan in samenwerking met RVO.

Belastingvoordeel

Met de MIA hebben ondernemers voordeel van een investeringsaftrek tot 45 procent van het investeringsbedrag. Met de Vamil schrijven ondernemers 75 procent van een investering op een willekeurig moment af. Het belastingvoordeel kan daarmee oplopen tot ruim 14 procent van het investeringsbedrag. De voorwaarden voor inschrijving zijn te vinden op de site van RVO.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat beslist uiteindelijk of het voorstel als bedrijfsmiddel op de Milieulijst wordt opgenomen.