skipToContentskipToFooter

Compensatieregelingen Brexit Adjustment Reserve gaan 1 november open

26-10-2022 De 2 nieuwe compensatieregelingen vanuit de Brexit Adjustment Reserve (BAR) gaan op dinsdag 1 november om 9.00 uur open. De opening is meerdere keren uitgesteld. Wij hebben lang voor deze compensatieregelingen geijverd en erop aangedrongen deze snel open te zetten voor al onze leden die gedupeerd zijn door de brexit. De regelingen zijn bedoeld voor internationale ondernemers die te maken hebben met aanpassingskosten door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Doet jouw bedrijf zaken met het Verenigd Koninkrijk? En heb je door de brexit extra kosten moeten maken voor bijvoorbeeld scholing, software, voorlichtingscampagnes of extra transportmaterieel? De 2 Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregelingen geven een tegemoetkoming voor gemaakte én voor nog te maken kosten.

Twee regelingen

De BAR-regeling bestaat uit 2 delen:

1.       BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten. Deze regeling staat open voor aanvragen van dinsdag 1 november 2022 9.00 uur tot en met vrijdag 31 maart 2023 17.00 uur;

2.       BAR Tegemoetkoming voor nog te maken kosten. Let op de beperktere openstelling van dinsdag 1 november 2022 9.00 uur tot en met dinsdag 13 december 2022 17.00 uur.

Wie komt in aanmerking?

De nieuwe BAR-regelingen richten zich op ondernemers die door de brexit extra kosten hebben gemaakt of nog gaan maken. Het gaat hierbij niet om omzetverlies, maar om kosten zoals:

•             Opleidingen;

•             Voorlichtingscampagnes;

•             ICT-aanpassingen;

•             Extern advies;

•             Tijdelijke inhuur van extra transportmaterieel.

Ondernemers kunnen aantonen dat die kosten nodig waren als gevolg van de brexit. Met de online Regelhulp krijgen zij een indicatie of ze voor de regelingen in aanmerking komen en voor welke modules. Meer weten? Lees hier meer over het aanvragen en de voorwaarden van de BAR-regelingen.

EU-Handelsprogramma

De BAR kent ook het EU-Handelsprogramma voor bedrijven die minder afhankelijk willen worden van hun afzet in het Verenigd Koninkrijk door hun kansen te vergroten om succesvol zaken te doen in andere landen. evofenedex verzorgt binnen het EU-Handelsprogramma een belangrijk deel van het opleidings- en trainingsaanbod.