skipToContentskipToFooter

Jaar lang ondersteuning bij opzetten exportactiviteiten

14-10-2022 Biota Nutri, Climate Booster, Infoland, Momo Medical, OneThird, PIM Machinery, Seepje, The Mouse Mansion Company, Ukje en Vinada zijn de 10 winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2022. Hiermee krijgen zij een jaar lang ondersteuning bij het opzetten van hun exportactiviteiten. De winnaars werden 12 oktober bekendgemaakt tijdens het Nationaal Export Event in Nieuwegein.

Het Oranje Handelsmissiefonds opent sinds 2013 deuren voor ondernemers die hun afzetmarkt willen vergroten in het buitenland. Ieder jaar maken 10 bedrijven kans op ondersteuning bij het opbouwen van een internationaal netwerk, omdat zij zelf vaak niet het netwerk of de armslag hebben om zelfstandig de buitenlandse markt te verkennen.

Mee op handelsmissies

De winnaars zijn gekozen uit bijna 300 inschrijvingen en geselecteerd op basis van de kracht van hun product of dienst, ambities, duurzaamheid en de motivatie om te starten of uit te breiden in het buitenland. De partners van het Oranje Handelsmissiefonds helpen met hun expertises de winnaars bij elke fase die hun onderneming moet doorlopen om succesvol het exportdoel te bereiken. Zo worden de ondernemers uitgenodigd voor grote landelijke evenementen gericht op internationaal zakendoen, gaan ze mee op handelsmissies en krijgen ze workshops op het gebied van financiering, fiscaliteit en juridische zaken. Ook voeren de winnaars maatwerkgesprekken met vertegenwoordigers uit de netwerken van het ministerie van Buitenlandse Zaken en gaan ze in gesprek met experts over e-commerce, exportmanagement, douaneprocedures en exportdocumenten. Sommige eerdere winnaars verwerkten al binnen een jaar hun eerste buitenlandse orders.

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van evofenedex, EY, het ministerie van Buitenlandse Zaken, Regina Coeli, RVO en UPS. Voor 2023 staat het 10-jarig jubileum gepland.