skipToContentskipToFooter

Garbage in, garbage out. Hoe maak ik schoon schip met mijn data?

Elk product heeft een eigen code die wordt gebruikt bij import- en exportzendingen. Aan de hand van deze goederencode bepaalt de Douane onder andere de verschuldigde invoerrechten, de vereiste vergunningen of certificaten en of de goederen onder specifieke wetgeving of sancties vallen.

De consequenties van het verkeerd indelen van een product kunnen aanzienlijk zijn. Vooral als je bedenkt dat de Douane, tot 3 jaar na invoer, invoerrechten kan navorderen. Daarom is het van cruciaal belang dat bedrijven de basis op orde hebben. Een uitgekiend administratief proces, gebaseerd op betrouwbare data, is onmisbaar voor een goed ingericht proces voor het indelen van goederen. Want als de basis niet op orde is, heb je daar later in het proces alleen maar last van. Dit webinar geeft je praktische handvatten welke stappen jij moet zetten voor het op orde brengen en onderhouden van stamdata met goederencodes.

Jaarlijks ontvangen we van onze leden honderden vragen over het onderwerp goederenindeling. We vertellen je in dit webinar graag meer over wat evofenedex op dit gebied allemaal doet voor haar leden.

Is jouw organisatie lid van evofenedex en ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Meld je dan gratis aan voor de fysieke workshop ‘Indeling in het douanetarief – procesinrichting en indelingsregels’, die gehouden wordt op donderdag 6 juni 2024.

Locatie:
Online
Datum:
22-5-2024
Tijdstip:
15.00 - 16.00 uur
Prijs:
Gratis
Ledenprijs:
GratisMeer informatie

Belangrijke informatie

Vragen over evenementen?

Nijs en zijn collega's helpen je graag verder

Nijs evofenedex events