skipToContentskipToFooter

App die mensen helpt richting de arbeidsmarkt

Werving en selectie van nieuwe medewerkers gebeurt vaak via traditionele kanalen, zoals via een werving- en selectiebureau en meestal worden sollicitanten dan aan de hand van hun CV op geschiktheid beoordeeld. Maar dat kan ook anders. Er zijn naast deze traditionele methoden van werving en selectie ook andere manieren om aan mensen te komen. We staan stil bij drie nieuwe trends: Open Hiring, competentiegericht werven en digitale Apps, zoals de Paskamer.

De Paskamer is een app, ontwikkeld door TNO en House of Skills Amsterdam, die mensen (vaak tussen sectoren) helpt op basis van competenties hun weg te vinden op de arbeidsmarkt. De Paskamer is in de praktijk al door zowel werkzoekenden als werkgevers bij verschillende zij-instroomprojecten gebruikt. Voorbeelden zijn: de functie van handyman op Schiphol, de functies van webdeveloper en data-analist bij B. Startup School Amsterdam (BSSA) en het zij-instroomtraject Apothekersassistenten.

Werkgevers zetten hun vacatures, welke gebaseerd zijn op vaardigheden en competenties in deze App. Het helpt bedrijven gemotiveerde mensen te vinden die goed passen bij de functies die gevraagd worden. Het streven is om de banen die nu nog niet bestaan, maar in de toekomst wel, ook op te nemen in de App.

Vragen over personeel en organisatie?

Marinke en haar collega's helpen je graag verder

Marinke evofenedex