skipToContentskipToFooter

Verschillende gemeentes kennen subsidieregelingen om het lokale bedrijfsleven op weg te helpen met verduurzaming. Wil je weten welke regelingen er zijn in de plaats waar jouw bedrijf gevestigd is? Kijk dan op de site van de gemeente.

Het kan ook lonen om te bekijken wat voor subsidieregelingen er zijn in een gemeente waar je veel moet zijn voor werkzaamheden. Soms wordt er subsidie toegekend aan bedrijven die veel activiteiten hebben in een bepaalde gemeente, maar hier niet gevestigd zijn. Onderstaand een beknopt overzicht van regelingen die in verschillende gemeenten beschikbaar zijn.

Gemeente Amsterdam – Subsidie Duurzame Amsterdamse Vervoersmiddelen Sloop

Vanaf 1 oktober 2023 is het mogelijk om een sloopsubsidie te krijgen voor bestelauto’s met emissieklasse 4. De subsidie voor het slopen van een bestelauto met emissieklasse 4 bedraagt €1.500,- met een extra 50% voor stadspashouders groene stip. Een ondernemer kan gebruik maken van deze regeling als volgens de Kamer van Koophandel het hoofkantoor van de onderneming gevestigd is in Amsterdam.

Gemeente Utrecht - Procesinnovatie duurzaam goederenvervoer (aanvragen kan t/m 1 oktober 2024)

Met deze regeling kan je als lokale ondernemer in bepaalde projectgebieden financiële ondersteuning krijgen om over te stappen naar duurzaam afleveren van goederen. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan gebruik maken van een city-hub of op een andere manier duurzaam afleveren van goederen.

Gemeente Nijmegen - Subsidie oplaadpaal elektrische bestelbus

In Nijmegen kan een ondernemer subsidie krijgen voor het aanleggen of installeren van een laadpaal bij het eigen bedrijf als het bedrijf een elektrische bestelauto heeft of deze wil aanschaffen. Deze subsidie is aan te vragen tot december 2024. Een bedrijf kan maximaal €1.500,- krijgen per laadpunt.

Vragen over vervoer?

Mark en zijn collega's helpen je graag verder

evofenedex vervoer