skipToContentskipToFooter

De autoverzekering dekt de schade die in het verkeer wordt toegebracht met de auto. Het werkrisico valt daar niet onder. Dit risico kun je verzekeren op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, de AVB-polis.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt afgesloten voor het bedrijf en verzekert de schade die door (werknemers) van het bedrijf is veroorzaakt. De schade die door werknemers met motorrijtuigen is veroorzaakt, is uitgesloten van de AVB-polis; die schade is verzekerd op de autopolis. Wel valt onder de AVB-polis schade:

  • die de lading aan derden veroorzaakt tijdens het laden of lossen
  • die de niet aangekoppelde aanhangwagen of oplegger aan derden toebrengt

Op de AVB-polis kun je, meestal tegen een extra premie, ook andere motorrijtuigrisico ’s meeverzekeren. Verzekerd is dan de schade:

  • die ontstaat tijdens het manoeuvreren met niet verzekerd intern transportmaterieel van een ander bedrijf
  • veroorzaakt door voertuigen waarvoor geen verzekering verplicht is, zoals een kraan of reachtruck op rails
  • veroorzaakt met een auto van de werknemer, waarvoor de werkgever aansprakelijk is; deze dekking geldt niet voor de werknemer zelf!

Meestal is sprake van een secundaire dekking

De verzekering met een secundaire dekking betaalt pas als er geen primaire verzekering bestaat. Vaak behoudt de verzekeringsmaatschappij zich het recht voor de betaalde schade te verhalen op degene die een verplichting had om een verzekering af te sluiten. Het wordt pas echt ingewikkeld als er twee of meer polissen met een secundaire dekking zijn. Meestal vechten de verzekeraars onderling uit wie de schade moet vergoeden.

Vragen over vervoer?

Mark en zijn collega's helpen je graag verder

evofenedex vervoer