skipToContentskipToFooter

Plan een efficiënte rit met Ritplan

Ritplanning is een puzzel met vele randvoorwaarden. Wat is de meest gunstige inzet van voertuigen, rekening houdend met specifieke klantafspraken, voertuigcapaciteit of diensttijden? Deze puzzel wordt eenvoudig met Ritplan Software. Met deze transportsoftware maak je een efficiënte en flexibele ritplanning en bespaar je 10 tot 15 procent op transportkosten.

Ritplan transportsoftware is bedoeld voor eigen vervoerders die met een gemakkelijk systeem snel een efficiënte ritplanning willen maken. De software berekent in een handeling een optimale planning voor het volledige wagenpark. Het zorgt er ook voor dat de juiste chauffeur bij de juiste klant komt en ook nog eens binnen de tijdsafspraak.

Daarnaast kun je klanten automatisch een sms of e-mail laten sturen met daarin de verwachte of gewijzigde aankomsttijd. Met de track en trace-app kun je de routes digitaal naar een smartphone of boordcomputer sturen. Hierbij is het zelfs mogelijk om gedurende de dag ritwijzigingen door te sturen naar je chauffeurs. Met de verkregen praktijkdata ben je als vervoerder in staat om uitgebreide analyses te maken.

Hoe Ritplan werkt

  • De gegevens uit jouw ordersysteem importeer je in Ritplan.
  • Ritplan maakt een complete planning tegen zo laag mogelijke kosten, waarbij rekening wordt gehouden met randvoorwaarden. De planner heeft hierbij de mogelijkheid om te kiezen voor automatisch plannen, plannen met basisroutes of handmatig plannen.
  • Indien gewenst kun je nog gebruik maken van realtime monitoring van je chauffeurs en automatische communicatiemogelijkheden met klanten over aflevertijdstip, emballage en getekende afleverbon.

Voordelen Ritplan

  • Je maakt snel een efficiënte planning.
  • Je bespaart tien tot vijftien procent op transportkosten.
  • Je collega’s kunnen het werk van de planner makkelijk overnemen.
  • Je kunt snel anticiperen op onvoorziene omstandigheden.
  • Je hebt waardevolle managementinformatie snel voorhanden.
  • Leden van evofenedex ontvangen een extra korting van 10% op Ritplan.

Ritplan-software is een gebruiksvriendelijk systeem en je kunt na het implementatietraject direct aan de slag. Wil je meer informatie over Ritplan, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Meer informatie

Vragen over vervoer?

Mark en zijn collega's helpen je graag verder

evofenedex vervoer