Hygiënecode voor transport, opslag en distributie van levensmiddelen

De nieuwe HACCP Code voor transport, opslag en distributie is sinds 30 augustus 2017 van kracht.

HACCP staat voor Hazard Analysis of Critical Control Points. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de voedselveiligheid door het beheersen van de bedrijfsprocessen binnen de keten van voedingsmiddelen.

Wettelijke eisen

Deze Code is bestemd voor alle bedrijven die met levensmiddelen werken en te maken hebben met vervoer en opslag. De HACCP Code stelt bedrijven in staat om aan de wettelijke eisen voor hygiënisch en voedselveilig werken te voldoen.

Verplichting

Bij de bedrijfsactiviteiten transport en opslag van levensmiddelen moet de voedselveiligheid van de consument altijd gegarandeerd worden. Het is dus belangrijk dat er hygiënisch gewerkt wordt. Daarom moeten alle exploitanten van levensmiddelenbedrijven een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem hebben. Dit is een verplichting volgens de Verordening (EG) nr. 852/2004.

Handleiding

De hygiënecode is een handleiding waarmee een HACCP plan met bijbehorende algemene eisen met betrekking tot hygiënisch werken, werkinstructies en procedures opgezet kan worden om voedselveiligheid bij levensmiddelenbedrijven in een bepaalde branche te garanderen.

Bestel de Hygiënecode

Prijs: € 75,-
Ledenprijs: € 25,-

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder