skipToContentskipToFooter

Iedere onderneming die voedsel vervoert of opslaat moet een voedselveiligheidssysteem hebben en dit naleven. Sinds 30 augustus 2017 is een nieuwe 'HACCP Code voor transport, opslag en distributie' van kracht. HACCP staat voor Hazard Analysis of Critical Control Points. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de voedselveiligheid door het beheersen van de bedrijfsprocessen binnen de keten van voedingsmiddelen.

Wettelijke eisen

Deze Code is bestemd voor alle bedrijven die met levensmiddelen werken en te maken hebben met vervoer en opslag. De HACCP Code stelt bedrijven in staat om aan de wettelijke eisen voor hygiënisch en voedselveilig werken te voldoen.

Verplichting

Bij de bedrijfsactiviteiten transport en opslag van levensmiddelen moet de voedselveiligheid van de consument altijd gegarandeerd worden. Het is dus belangrijk dat er hygiënisch gewerkt wordt. Daarom moeten alle exploitanten van levensmiddelenbedrijven een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem hebben. Dit is een verplichting volgens de Verordening (EG) nr. 852/2004.

Boetes

Ondernemingen kunnen zo’n voedselveiligheidssysteem zelf opzetten, maar dat is tijdrovend en duur. Als er fouten in staan, kunnen er alsnog boetes volgen. Wij hebben samen met TLN een door de minister goedgekeurde hygiënecode opgesteld. Ondernemingen mogen volgens de wet ook deze hygiënecode volgen. De nieuwste versie is in september 2017 uitgebracht. Enerzijds voldoet de hygiënecode aan de wet- en regelgeving die wordt gehandhaafd door de NVWA. Anderzijds zijn er ook onderdelen meegenomen vanuit de FSSC 22000-code. Door gebruik te maken van de nieuwe hygiënecode voor transport en opslag weet je als ondernemer dus zeker dat je weer aan alle wettelijke en bovenwettelijke eisen voldoet.

Handleiding hygiënecode bestellen

De hygiënecode is een handleiding waarmee een HACCP plan met bijbehorende algemene eisen met betrekking tot hygiënisch werken, werkinstructies en procedures opgezet kan worden om voedselveiligheid bij levensmiddelenbedrijven in een bepaalde branche te garanderen. Wil je de handleiding HACCP/Hygiënecode bestellen? Dat kan via onderstaande knop. De prijs voor leden is € 35,- en voor niet-leden € 100,-.

Vragen over vervoer?

Ricky en zijn collega's helpen je graag verder

evofenedex vervoer