skipToContentskipToFooter

Een voertuig met een buitenlands kenteken en combinaties van Nederlandse en buitenlandse voertuigen mogen in Nederland worden gebruikt. Ze zijn toegestaan in het internationale verkeer. De wet geeft niet precies aan wat 'internationaal verkeer' is. Duidelijk is dat het voertuig minstens enkele malen per jaar weer terug moet naar het land van registratie. Verder moet het buitenlandse kentekenbewijs voldoen aan de eisen die tussen Nederland en het betrokken land zijn afgesproken.

Aanhangwagens zonder eigen kenteken

Ook aanhangwagens (en opleggers) afkomstig uit een land waar voor deze voertuigen geen afzonderlijk kenteken wordt afgegeven, mogen in Nederland worden gebruikt. De aanhanger moet zijn voorzien van een witte kentekenplaat met het kenteken van het trekkende voertuig.

Nederlandse bestuurder

Inwoners van Nederland mogen in Nederland rijden met een buitenlands voertuig. Voor buitenlandse personen- en bestelauto's moet dan bpm en wegenbelasting worden betaald. Er zijn verschillende vrijstellingen van bpm en wegenbelasting mogelijk, die onder strikte voorwaarden worden verleend.

Vragen over vervoer?

Ricky en zijn collega's helpen je graag verder

evofenedex vervoer