skipToContentskipToFooter

De belangrijkste wijzigingen op een rij

07-11-2022 Het akkoord dat de vakbonden met werkgeversvereniging TLN hebben bereikt over de nieuwe cao beroepsgoederenvervoer voor 2023 is definitief. De meerderheid van de leden van FNV, CNV en de Unie zijn namelijk akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat van de nieuwe cao.

De afspraken moeten nog uitgewerkt worden in een cao-tekst. Deze nieuwe cao zal vervolgens aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) worden voorgelegd om algemeen verbindend verklaard te worden. Hierdoor zal  de cao van toepassing zijn op alle werkgevers die onder het bereik van deze cao vallen. Lees hier meer over het bereik van deze cao.

Hogere (loon)kosten

De nieuwe cao kan enerzijds leiden tot hogere loonkosten per 1 januari 2023 als je onder deze cao valt. Anderzijds kan de nieuwe cao leiden tot hogere kosten voor het uitbestede vervoer. Wij zetten hieronder de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Cao-afspraken

  • De cao heeft een looptijd van 1 jaar, namelijk van 1 januari tot en met 31 december 2023.
  • Per 1 januari 2023 zullen de lonen behorende bij de loonschalen A’ t/m H en de bruto toeslagen worden verhoogd met 7,5 procent. De nieuwe loontabellen zal TLN op haar website publiceren.
  • De verblijfkosten zullen per 1 januari worden verhoogd overeenkomstig het convenant van TLN met de belastingdienst, maar maximaal met 7,5 procent. TLN zal ook deze nieuwe bedragen publiceren.
  • Per 1 januari geldt een nieuwe reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer met een maximum van 25 kilometer maal 0,21 eurocent per enkele reis.
  • Tijdens de cursustijd van verplichte opleidingen, zoals voor de nascholing code 95, wordt het loon 100 procent doorbetaald.

 Het volledige onderhandelingsresultaat is hier te vinden.

Vragen over juridische zaken?

Marinke en haar collega's helpen je graag verder

Marinke  juridisch evofenedex