skipToContentskipToFooter

Aangevers moeten aanpassingen doorvoeren

13-10-2022 Vanwege EU-wetgeving moeten de douane en zogeheten aangevers aanpassingen doorvoeren in hun systeem voor het registeren van goederen die de EU verlaten. De douane organiseert 2 webinars om bedrijven en softwareontwikkelaars te informeren over de wijzigingen.

Op woensdag 2 november organiseert de douane voor het bedrijfsleven en softwareontwikkelaars 2 verschillende webinars over de veranderingen in het proces ‘Uitgaan uit de EU’ (Single Window). Deze veranderingen staan bekend onder de naam ‘AES Uitgaan’. Vanwege EU-regelgeving moeten de douane en de aangevers aanpassingen doorvoeren in hun systeem voor het registreren van goederen die de EU verlaten. Nederland moet als EU-lidstaat uiterlijk eind november 2023 aan de eisen van het Automated Export System (AES) voldoen.

Inschrijven

Naast algemene informatie over AES Uitgaan, zal de douane specifieke informatie geven die van belang is voor de 2 sectoren. Het webinar voor het bedrijfsleven (aangevers) is op woensdag 2 november te volgen van 13.30 tot 15.00 uur. Softwareontwikkelaars kunnen op dezelfde dag het webinar van 10.30 tot 12.00 uur volgen. 

In het webinar voor het bedrijfsleven komen onder meer de volgende vragen aan bod: wat verandert er met AES Uitgaan? Wat is het tijdspad? En wat is belangrijk voor aangevers? Wie niet in de gelegenheid is om het webinar live te volgen, doet er goed aan om zich toch aan te melden. Na afloop van het webinar ontvang je dan een link waarmee je het webinar terug kunt kijken.