skipToContentskipToFooter

Vergroten capaciteit noodzakelijk op druk gedeelte A1

03-11-2022 Rijkswaterstaat organiseert samen met bouwbedrijf Heijmans twee informatieavonden over de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond 9 november in het gemeentehuis van Voorst en op donderdagavond 10 november in het Bospaviljoen Het Leesten in Apeldoorn.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend verkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van dit deel van de A1. Het gedeelte tussen Twello en Azelo is in 2019-2021 al verbreed. Het gedeelte tussen Apeldoorn en Twello wordt in 2022-2025 verbreed.

Informatieavonden

Omwonenden, weggebruikers en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om uitleg te krijgen over de komende verbreding van de A1 tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en Twello. Zo kan men bijgepraat worden over de globale planning en kunnen de ontwerptekeningen worden bekeken. Daarnaast is er ook informatie beschikbaar over maatregelen op het gebied van duurzaamheid en ecologie. Medewerkers van Rijkswaterstaat en Heijmans zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Op beide bijeenkomsten is dezelfde informatie beschikbaar.

Locatie en tijden

De informatieavonden vinden plaats op woensdag 9 november 2022 van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Voorst in Twello H.W. Iordensweg 17 en op donderdag 10 november 2022 van 19.00 tot 21.00 uur in het Bospaviljoen Het Leesten Hoenderloseweg 191 Ugchelen. Bezoekers kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur op elk moment binnenlopen. Aanmelden is niet nodig. Kijk hier voor meer achtergrondinformatie.