skipToContentskipToFooter

Douane wil bij toekomstige storingen frequenter communiceren

25-10-2023 In de douanesystemen (AGS) hebben zich vorige week en deze week op dinsdag 24 oktober een aantal ernstige storingen voorgedaan. Bedrijven die al zijn overgegaan op DMS 4.0 werden niet door de storingen geraakt.

Tijdens het Overleg Douane Bedrijfsleven (ODB) gaf de Douane aan dat beide storingen op zichzelf stonden. In het verleden lag de oorzaak van een storing vaak in de poort van de systemen, de applicatie of de digitale infrastructuur. Ditmaal was hiervan geen sprake.

De oorzaak van de storing van vorige week was een defecte glasvezelverbinding tussen 2 gebouwen. Hierdoor was het lastig de oorzaak van de storingen te vinden. De storing van dinsdag 24 oktober werd veroorzaakt door een bottleneck in het systeem, waardoor de capaciteit tijdelijk ernstig beperkt werd. De Douane onderzoekt nog wat de oorzaak van de bottleneck was.

Binnenkort

Tijdens het ODB gaf de Douane aan bij toekomstige storingen frequenter te communiceren over de stand van zaken en de prognose van het einde van de storing. Een uitgebreidere analyse van de problemen volgt binnenkort in een bericht op de website van de Douane.