skipToContentskipToFooter

Jaar lang ondersteuning bij opzetten exportactiviteiten

02-11-2023 Assiniboine, BESE, Econowind, Ecoplant Europe, Fiberfoods, Klepper & Klepper, Little Maryam, Oxycom, Royal Delft en The Seaweed Company zijn de 10 winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2023. Hiermee krijgen deze bedrijven een jaar lang ondersteuning bij het opzetten van hun exportactiviteiten. De winnaars werden op 1 november bekendgemaakt tijdens het Nationaal Export Event in Nieuwegein.

De 10 winnende ondernemers van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) zijn gekozen uit bijna 250 inschrijvingen en zijn geselecteerd op basis van de kracht van hun product of dienst, ambities, duurzaamheid en de motivatie om te starten of uit te breiden in het buitenland. De winnaars worden in 2024 ondersteund door de partners van het OHMF om hiervoor een stap in de goede richting te kunnen zetten. Het prijzenpakket bestaat onder andere uit hulp van het internationale netwerk van de partners, deelname aan een handelsmissie, ondersteuning bij het vinden van zakenpartners en kennisondersteuning vanuit de partners, zoals het maken van een solide exportplan. Ook de overige deelnemers en genomineerden gaan niet met lege handen naar huis.

De 10 winnaars op een rij

  • Assiniboine: ook wel bekend als No Fairytales, maakt producten die meer groenten, meer vezels en minder onnodige calorieën bevatten. Assiniboine wil graag in het Verenigd Koninkrijk de markt op.
  • BESE: strijdt met zijn duurzame innovatie voor herstel van waterrijke gebieden. De Verenigde Staten zijn het beoogde exportland.
  • Econowind: wil de CO2-uitstoot verminderen met een product gericht op de maritieme sector: de Hulp-Windvoortstuwing op zeeschepen. Griekenland is het doelland.
  • Ecoplant Europe: is de uitvinder van de Ecoplant Sun Tracing Solar Systems. Dit zijn uiterst efficiënte stroomopwekkers die, door middel van monokristalline zonnepanelen, efficiënt energie kunnen laden. Ecoplant Europe wil de Deense markt veroveren.
  • Fiberfoods: maakt vernieuwende vleesvervangers van jackfruit, dat rechtstreeks uit voedselbossen in Oost-Afrika komt. Dit duurzame bedrijf wil graag uitbreiden naar Denemarken.
  • Klepper & Klepper: produceert smaakvolle drop zonder gluten en gelatine en wil hiermee voet aan de grond krijgen in Australië.
  • Little Maryam: heeft met haar halal en biologische babyvoeding een uniek product gelanceerd. Dit bedrijf wil graag de Duitse markt ontdekken.
  • Oxycom: biedt een duurzaam koelsysteem aan. De ambitie is om de CO2-voetafdruk van industriële koeling drastisch te verlagen. Oxycom wil graag gaan exporteren naar de Verenigde Staten.
  • Royal Delft: vervaardigt en verkoopt al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. De collectie bestaat uit klassieke stukken en hedendaagse decoraties. Royal Delft wil haar producten ook naar de Verenigde Staten gaan exporteren.
  • The Seaweed Company: de duurzame producten van The Seaweed Company zijn gemaakt van zeewier. Dit bedrijf heeft zijn pijlen gericht op Duitsland.

10-jarig jubileum

Sinds 2013 helpt het OHMF jaarlijks 10 mkb-ondernemingen met het uitbreiden van hun buitenlandse netwerk. De winnaars worden ondersteund met een persoonlijk programma om voet aan de grond te krijgen in het door hen gekozen exportland. Het OHMF bestaat uit de volgende partners: het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), evofenedex, UPS, EY en ondersteunend partner Regina Coeli.

Oranje Handelsmissiefonds 2024

Nederlandse ondernemers met internationale ambities en belangstelling voor hulp van het OHMF kunnen voorsorteren op deelname. Ben jij geïnteresseerd? Laat dan je gegevens achter op de website. Het OHMF laat je dan weten wanneer de inschrijving voor 2024 opent.