Co2-uitstoot berekenen met BigMile

Optimaal inzicht in de uitstoot

Voor alle bedrijven is het onvermijdelijk: het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat volgt uit de afspraken in het Klimaatakkoord van het kabinet. Deze maatregel begint met het vaststellen van de CO2-uitstoot van het wagenpark. En dat is makkelijker dan je denkt.

Het meten en analyseren van de zogenaamde ‘carbon footprint’ kan tegenwoordig namelijk vergaand geautomatiseerd. Connekt heeft daarvoor het programma BigMile ontwikkeld. Met een overzicht van de ritten en van de verbruikte brandstof kun je zo eenvoudig je uitstoot vaststellen. Om leden van evofenedex te helpen de CO2-uitstoot concreet in beeld te krijgen, kunnen zij tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de CO2-calculatie en analyse tool van BigMile.

Wat is Big Mile en hoe werkt het?

  Big Mile is een geavanceerd online systeem dat je in drie stappen eenvoudig inzicht geeft in jouw CO2-uitstoot. 

  • Stap 1: Stel je logistieke profiel samen.
   Waar bestaat je lading uit, welk type vrachtauto zet je in, welke brandstof gebruik je? Is de kilometerdata op kentekenniveau of op basis van het hele wagenpark? Met deze gegevens genereer je een datasheet. Het onderstaande filmpje geeft een impressie van het systeem.
  • Stap 2: Upload de transport- en brandstofgegevens van je wagenpark.
   Als verlader kun je ook gebruiken van de data van je beroepsgoederenvervoerder. De data kunnen uit elk willekeurig systeem komen en worden via een Excelbestand geüpload.
    
  • Stap 3: Analyseer de CO2-uitstoot.
   De resultaten in BigMile laten ook gemakkelijk uitschieters zien. Welke rit in combinatie met een specifieke lading levert je de meeste CO2-uitstoot op? Het systeem stelt een overzichtelijk pdf-document samen met alle relevante uitkomsten. Hieronder zie je een voorbeeldrapport. Maar met de geavanceerde analysesystematiek in BigMile kun je nog diepgaandere analyses in het systeem maken. 

  Aan de slag met CO2-reductie

  Krijg inzicht in jouw CO2-uitstoot
  Onze bedrijfsadviseur Marcel
  Contact

  Advies op maat nodig?

  Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder