Modal Shift Service

Praktisch advies bij het overstappen of gebruiken van verschillende transportmethoden

Vertraging door congestie op de weg. De verplichting om CO2-uitstoot te reduceren. Of schrijnende personeelstekorten voor het wegtransport. Een aantal redenen waarom het verstandig is voor handel- en productiebedrijven om hun logistiek en transport opnieuw tegen het licht te houden.

Grote verladers maken vaak al gebruik van de mogelijkheden die de binnenvaart en het spoor hen biedt.  Maar ook voor midden- en kleinbedrijf biedt transport via verschillende modaliteiten  onverwachte kansen.

Onverwachte kansen

De logistiek van een bedrijf structureel aanpassen is geen sinecure. Het grootste struikelblok bij de MKB-er is vaak het gebrek aan capaciteit om dit traject op te pakken. Daarnaast is er ook een gebrek aan kennis en inzicht van de mogelijkheden. Zo weten veel mensen niet dat de vaartijd van of naar Rotterdam in Nederland maar maximaal 28 uur is. Of dat de vervoerskosten met een trein minstens de helft van die van een vliegtuig zijn. Wij helpen bedrijven graag deze voordelen te benutten.

Voordelen spoor / binnenvaart / short sea

  • Lagere kosten
  • Forse verlaging CO2-uitstoot
  • Eenvoudige uitbreiding transportcapaciteit
  • Betrouwbare track and trace
  • Transport-continuïteit

Wij adviseren

Bij een verandering (modal shift) of een uitbreiding  van het transport gaat men niet over een nacht ijs. Wij kunnen bedrijven met elk vraagstuk rondom modal shift adviseren. Of het nu gaat om een snelle inventarisatie van de modal shift-mogelijkheden, of de begeleiding van een volledig road-to-railproject. Onze deskundigen helpen je graag met hun ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

Doe de Shift-Scan

Krijg eerst zelf een indruk van jouw mogelijkheden met de Shift-Scan. De scan geeft op basis van de technische aspecten van de vracht die vervoerd moet worden een impressie van de potentie die een modal shift voor jou kan betekenen. Binnen 5 minuten weet je of een modal shift voor jou ook van toegevoegde waarde is.

 

 

Structuur adviestraject

Onderstaand een omschrijving van diverse fasen waar een volledig adviestraject uit bestaat.

Modal shift team

Wij werken in onze trajecten nauw samen met experts van Railcargo en het Bureau Voorlichting Binnenvaart . Met hen vormen wij een Modal shift team, hiermee beschikken wij direct over alle kennis op het gebied van multimodaal en synchromodaal transport.

Onze bedrijfsadviseur Marcel
Contact

Advies op maat nodig?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder