skipToContentskipToFooter

De schade die door gekoppelde aanhangwagens of opleggers veroorzaakt wordt, moet verzekerd zijn op de polis van de trekkende auto. Op het polisblad moet dan wel vermeld zijn dat ook wordt gereden met een aanhanger. Als deze aantekening ontbreekt, kan de schade die de verzekeraar betaald heeft, de schade verhalen op de verzekerde of op de verzekeringnemer. Na het afkoppelen is een verzekering niet meer verplicht, maar wel aan te raden. Ook voor de schade aan de aanhangwagen kun je een verzekering afsluiten.

Extra premie

Veel verzekeringsmaatschappijen vragen een extra premie voor het rijden met een aanhangwagen. Vaak zijn lichte aanhangers/opleggers of privé gebruikte aanhangers vrij van extra premie. Aanhangwagens zijn op de autoverzekering van evofenedex automatisch en zonder premieverhoging meeverzekerd.

Groene kaart

De aanhangwagen of oplegger is meeverzekerd als op de groene kaart van de auto de codeletter 'F' staat. Het kenteken van de aanhangwagen wordt meestal niet ingevuld. Bepaalde landen eisen een eigen groene kaart voor aanhangers. Je kunt die aanvragen bij jouw verzekeringsmaatschappij. Houd er rekening mee dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht.

Ontkoppelde aanhangwagen

Schade door een ontkoppelde aanhanger of oplegger is meeverzekerd op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, de AVB-polis. Voor particulieren is de losgekoppelde aanhanger of caravan meeverzekerd op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering, de AVP-polis of op de speciale caravanverzekering.

Schade aan de aanhangwagen

Voor de schade aan de aanhangwagen of oplegger of de daarmee vervoerde container kun je een afzonderlijke verzekering afsluiten. Voor de particuliere caravans zijn aparte verzekeringen verkrijgbaar.

Vragen over gevaarlijke stoffen

Marjolein en haar collega's helpen je graag verder

Marjolein Gevaarlijke Stoffen evofenedex