skipToContentskipToFooter

Bij de koop in Nederland van een nieuwe personenauto of een nieuwe motor doet de importeur aangifte en betaalt de bpm. Als bpm-aangifte is gedaan en de bpm is betaald, krijgt de auto of motor een kenteken van de RDW. Daarna mag je de personenauto of motor op de openbare weg gebruiken

In de volgende situaties moet je zelf bpm-aangifte doen en bpm betalen:

  • bij koop in het buitenland van een personenauto of een motor, en je wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland.
  • bij koop in het buitenland van een bestelauto en je wilt hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland. Hiervoor moet een formulier ingevuld worden. Voldoe je niet aan de voorwaarden van de ondernemersregeling (zie Tarieven), dan moet je de bpm betalen.
  • bij ombouw van een motorrijtuig, zoals een bestelauto tot personenauto, en je wil hiermee gaan rijden op de openbare weg in Nederland.
  • bij gebruik op de openbare weg in Nederland van een personenauto, motor of bestelauto met een buitenlands kenteken.
  • bij gebruik op de openbare weg in Nederland van een personenauto, motor of bestelauto met een buitenlands kenteken die je hebt geleend, gehuurd of geleaset. En de periode genoemd in het huur- of leasecontract is niet langer dan 4 jaar. Dan betaal je alleen bpm over de huur- of leaseperiode.
  • de motor van de personenauto is binnen 3 jaar na inschrijving in het kentekenregister in een zodanige staat gebracht dat de CO2-uitstoot hoger is dan de CO2-uitstoot waarover belasting is betaald.


Vragen over vervoer?

Marjolein en haar collega's helpen je graag verder

Marjolein Vervoer evofenedex