skipToContentskipToFooter

Maak gebruik van onze tachograafvrijstellingscheck

De tachograaf geldt voor voertuigen of voertuigcombinaties vanaf 3.500 kg totaalgewicht. Voor het eigen vervoer zijn een aantal vrijstellingen mogelijk, die nationaal of Europees gelden. Het niet gebruiken van de tachograaf kan je een boete opleveren van 4.400 euro. Met onze tachograafvrijstellingscheck kom je eenvoudig te weten of je in aanmerking komt voor een vrijstelling ja of nee.

Vrijgesteld waarvan?

Bedrijven die gebruik kunnen maken van een uitzondering van de tachograafplicht zijn vrijgesteld van gebruik, installatie en onderhoud van de tachograaf. Als in het voertuig een digitale tachograaf aanwezig is, mag deze op out-of-scope gezet worden. Dit is een status in het menu van de digitale tachograaf waarmee deze handmatig kan worden uitgezet.

Bij een voertuig met een analoge tachograaf hoeft de bestuurder geen tachograafschijf in het apparaat aan te brengen. Het is verstandig om een dummyschijf te plaatsen ter bescherming van het apparaat. Bij het gebruik van een vrijstelling is de bestuurder (gedeeltelijk) vrijgesteld van de voorgeschreven rij- en rusttijden.

Maak gebruik van onze tachograafvrijstellingscheck

Wil je weten of een vrijstelling voor de tachograaf (nog steeds) van toepassing is voor jouw bedrijf? Doe dan onze tachograafvrijstellingscheck. Je ontvangt dan een brief met verwijzing naar de juiste wetgeving, die dient als hulpmiddel bij een controle onderweg.

Vragen over gevaarlijke stoffen

Marjolein en haar collega's helpen je graag verder

Marjolein Gevaarlijke Stoffen evofenedex