skipToContentskipToFooter

evofenedex blij met aangenomen moties over hervatting MIRT-projecten

02-02-2024 De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen van SGP-Kamerlid Chris Stoffer en Eline Vedder van het CDA. Daarmee vraagt de Kamer het demissionaire kabinet prioriteit te geven aan de aanpak van knooppunt Hoevelaken (A1/A28). Tevens wordt verzocht in samenwerking met de betrokken provincies alle nodige inspanningen te leveren om het project doorgang te laten vinden.

Daarnaast heeft de Tweede Kamer een motie van PVV-Kamerlid Hidde Heutink aangenomen. Hierin wordt het demissionaire kabinet verzocht vóór het zomerreces met een plan van aanpak te komen over hoe de 17 gepauzeerde projecten voor het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) opnieuw kunnen worden gefinancierd en hervat.

Pauze door stikstofproblematiek

Rijkswaterstaat was reeds gestart met het aanpakken van knooppunt Hoevelaken en het verbreden van aansluitende wegen om zo de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren. In dit gebied, waar veel regionaal en doorgaand verkeer samenkomt, staan vaak files. Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat besloot in september 2023 echter om het aanlegproject te pauzeren als gevolg van de stikstofproblematiek. Hierdoor kwam de verdere ontwikkeling van knooppunt Hoevelaken tot stilstand.

Aandacht voor knelpunten

In aanloop naar de begrotingsbehandeling van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft evofenedex aandacht gevraagd voor het oplossen van knelpunten en het waarborgen van een solide basis door te investeren in onderhoud en vervanging. evofenedex is dankbaar voor de aandacht die Kamerleden van de SGP, PVV en het CDA hebben besteed aan deze kwesties.

MIRT-projecten

Hieronder een overzicht van alle MIRT-projecten waarvoor vóór het zomerreces een planning wordt opgesteld:

 1. N35 Wijthmen-Nijverdal
 2. A9 Rottepolderplein
 3. A58 Breda-Tilburg
 4. A27 Zeewolde-Eemnes
 5. A15 Papendrecht-Gorinchem
 6. A2 Deil-’s Hertogenbosch-Vught
 7. Rijksbijdrage Noordelijke Randweg Utrecht (NRU)
 8. A58 Annabosch-Galder
 9. Innovaties A58
 10. A67 Leenderheide-Geldrop
 11. A1/A35 Knooppunt Azelo-Buren
 12. A1/A30 Barneveld
 13. A4 Haaglanden-N14
 14. A1/A28 Knooppunt Hoevelaken
 15. Volkeraksluizen
 16. Kreekraksluizen
 17. Vaarweg IJsselmeer-Meppel