skipToContentskipToFooter

CBAM, Sanctiebeleid en Overgang naar DMS 4.1 centraal op bijeenkomst

01-07-2024 De community NCTA (Netwerk Customs & Trade Affairs) heeft onlangs een bijeenkomst gehad bij OTX Logistics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in lokale en internationale logistieke oplossingen. Marielle Gangelhof, specialist in customs compliance, ontving de ruim honderd aanwezige leden in de kantine van het bedrijf.

Na een introductie over OXT werd de groep opgesplitst en kon er worden aangehaakt bij verschillende deelsessies. Elke sessie werd geleid door een communitylid, die zelf al behoorlijk ervaren was in het onderwerp. De drie thema’s waren: CBAM, Sanctiebeleid en Overgang naar DMS 4.1. Tijdens de sessies werd veel gediscussieerd, maar ook vooral kennis gedeeld. Mensen werden bijgepraat in kleine groepjes. Door deze opzet kon er wat dieper op de materie worden ingegaan, wat voor veel deelnemers als ontzettend waardevol werd ervaren.

Steeds groter

De community NCTA bestaat nu uit 135 leden en zijn werkzaam bij zowel verladers als dienstverleners. De meeste zijn lid van evofenedex, maar een deel bestaat ook uit niet-leden en dat zijn voornamelijk alumni van de opleiding Manager Customs & Trade Affairs. De community komt drie keer per jaar samen. De eerstvolgende bijeenkomst staat weer in september gepland. Tussendoor worden er ervaringen uitgewisseld op het online platform.

Lees meer over deelnemen aan een community.