skipToContentskipToFooter

Ministerie roept bedrijven op hun wensen, kansen en zorgen te delen

27-09-2023 Nadat de vorige onderhandelingen in 2014 waren stilgelegd, hebben de Europese Unie en Thailand vorige week hun onderhandelingen over een handelsverdrag hervat. Het streven is de onderhandelingen binnen 2 jaar te voltooien. De input van de private sector is daarbij van groot belang.

Een handelsverdrag met Thailand kan het Nederlandse bedrijfsleven ten goede komen, omdat invoerrechten op veel producten worden afgeschaft en handelsbelemmeringen in verschillende sectoren worden weggenomen. Kijk op Europa.eu voor de laatste informatie en cijfers over de handel tussen de Europese Unie en Thailand.

Discriminatie bij overheidsopdrachten

De directie Internationale Marktordening en Handelspolitiek van het ministerie van Buitenlandse Zaken behartigt in Brussel de Nederlandse belangen tijdens de onderhandelingen. De input van de private sector is daarbij van groot belang.

Het ministerie roept het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld daarom op hun wensen, kansen en zorgen te delen. Denk bijvoorbeeld aan kansen op het gebied van digitalisering of aan zorgen over markttoegangsproblemen zoals importbeperkingen, excessieve documentatievereisten, onnodig handelsbeperkende eisen op het gebied van etikettering en discriminatie bij overheidsopdrachten. Door dergelijke zaken te delen helpen bedrijven het ministerie bij het in kaart brengen van en opkomen voor de Nederlandse belangen in Brussel.

Bedrijven kunnen hun wensen, kansen en zorgen sturen naar [email protected]. Via dit e-mailadres kunnen zij ook voor vragen terecht bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.