skipToContentskipToFooter

Investering goed voor Nederlandse bedrijfsleven en klimaat

27-01-2023 Vrachtdochter Martinair van KLM gaat 4 nieuwe vrachtvliegtuigen aanschaffen van het type Airbus A350F. Deze toestellen zullen de huidige 747-vloot van Martinair/KLM gaan vervangen in de tweede helft van 2026.

 

De A350F stoot 40 procent minder CO2 uit en produceert 50 procent minder geluid dan de huidige vrachttoestellen. Het toestel kan volgens Martinair/KLM worden ingezet voor verschillende vrachttypes: expres, medicijnen, bederfelijke goederen (bloemen, groente, fruit), levende dieren (paarden) en ook grootstuks luchtvracht. Het maximale beladingsgewicht van de A350F is 108 ton.

KLM blijft inzetten op vrachtvluchten

Eerder maakte KLM al bekend dat het de 747 vrachttoestellen zou uitfaseren in 2027. Volgens evofenedex laat Martinair/KLM met de investering zien dat het toegewijd blijft om een belangrijke vervoerder in luchtvracht te zijn. Daarmee is de investering goed voor de exportkansen van Nederlandse bedrijven, het vestigingsklimaat voor internationale bedrijven, de werkgelegenheid op en rond Schiphol en bovenal voor een stevige besparing op CO2-uitstoot en meer hinderbeperking voor omwonenden.