skipToContentskipToFooter

Regel op tijd je digitale zaken voor brexit

23-21-2021 Vanaf 1 januari 2022 past het Verenigd Koninkrijk (VK) volledige douanecontroles toe op alle goederen die tussen de Europese Unie (EU) en het VK vervoerd worden. Zorg als bedrijf dat je je digitale zaken op tijd op orde hebt.

Voor import in het VK zijn een douaneaangifte en registratie vooraf via het registratiesysteem Good Vehicle Movement Service (GVMS) vereist. Als je vanaf 1 januari goederen vervoert via Britse havens die GVMS gebruiken, moet je je hebben aangemeld voor deze dienst. Hiervoor heb je 2 documenten nodig.

Doorlooptijd Government Gateway Account

Allereerst heb je een Government Gateway Account nodig. Als je dit nog niet hebt, kun je er één aanmaken wanneer je je aanmeldt voor het GVMS. De Britse overheid geeft aan dat het meestal ongeveer 5 minuten in beslag neemt om een gebruikers-ID en wachtwoord voor Government Gateway aan te maken. Maar het kan tot 2 dagen duren als je account moet worden geverifieerd.

Doorlooptijd EORI-nummer

Verder heb je een Brits EORI-nummer nodig, ook als je niet in het VK gevestigd bent. Het aanvragen van een Brits EORI-nummer neemt gewoonlijk 5 minuten in beslag en zou binnen 48 uur moeten worden gegenereerd. Maar soms zijn verdere controles nodig voordat je je EORI-nummer ontvangt en dat kan ongeveer 5 dagen duren.

Heb je alles geregeld? Ga dan naar deze website om je aan te melden. In deze folder van Get Ready For Brexit staan alle maatregelen en een stapsgewijze uitleg over de registratie.