skipToContentskipToFooter

Ga in gesprek met netbeheerders, overheden en collega’s uit het bedrijfsleven

24-05-2022 Hoe zorg ik ervoor dat ik de komende jaren voldoende laadvoorzieningen op mijn vestigingen heb gerealiseerd? Welke eerste stappen moet ik zetten om te komen tot laadinfrastructuur? Welke oplossingen zijn er als het net vol raakt? Wat kost de realisatie van adequate laadinfrastructuur? Dit zijn vragen waar ondernemers mee komen als zij stappen willen zetten in het elektrificeren van het wagenpark. Daarom organiseren evofenedex, TLN, ElaadNL, Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) en Connekt bijeenkomsten over elektrisch laden.

Achtergrond
In het Klimaatakkoord staat dat er vanaf 2025 in 30 tot 40 Nederlandse steden zero-emissiezones zullen zijn. Voor de zero-emissie (ZE)-bevoorrading van deze steden zijn duizenden ZE-vracht- en bestelauto’s nodig. Om deze voertuigen succesvol in te kunnen zetten, is een laadnetwerk voor logistiek laden een belangrijke voorwaarde. Zowel openbare laders als laders op privaat terrein. Daarom willen we graag met jou in gesprek over de uitdagingen die je nu al hebt en voor de toekomst voorziet. Lees ook ons artikel over de laadcapaciteitstekorten in Nederland: Is er in de toekomst voldoende laadcapaciteit beschikbaar? | evofenedex

In gesprek
In de bijeenkomst geven we je handige tools en tips mee hoe je de transitie naar elektrisch transport tot een succes kan maken. Met regionale overheden, netbeheerders en collega’s uit het bedrijfsleven ga je in gesprek over de uitdagingen die je voor je bedrijf ziet. Dus kom langs, deel je ervaringen en ga in gesprek. Het kan ons helpen om op tijd klaar te zijn voor zero-emissie-distributie en probleemloos de steden te blijven bevoorraden.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is van belang voor bedrijven met een eigen wagenpark, verladers, beheerders van bedrijfsterreinen, logistiek vastgoed en (de)centrale overheden. Uiteraard zullen ook de netbeheerders aanwezig zijn. We hebben elkaar de komende jaren hard nodig om de ambitieuze zero-emissiedoelstellingen waar te maken.

Data
21 juni - Regio oost (Overijssel & Gelderland)
Locatie: Hotel Van der Valk Deventer (Birnieweg 4, 7518 HH)

Programma
De opzet en het programma van deze drie bijeenkomsten zijn steeds hetzelfde. Concrete invulling, onder andere de paneldeelname, wordt verzorgd door lokale bedrijven, netbeheerders en overheden.

  • 13.00-13.30 inloop
  • 13.30-13.40 Welkom en opening
  • 13.40-14.00 Welke brede opgave is er en wat doet de NAL?
    Robert van den Hoed, voorzitter werkgroep logistiek Nationale Agenda Laadinfrastructuur
  • 14.00-14.25 Voorstellen panelleden
  • 14.25 -15.25 Interactieve paneldiscussie
  • 15.25- 15.40 Wrap-up door dagvoorzitter
  • 15.40-17.00 bezoek info-statafels/borrel

Aanmelden
Let op: er is per bijeenkomst een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na de aanmelding ontvang je een bevestiging. Enkele dagen voor de bijeenkomst ontvang je meer informatie.