skipToContentskipToFooter

Maandag 6 juni en donderdag 16 juni

30-05-2022 In verband met Tweede Pinksterdag en Sacramentsdag gelden in een aantal landen rijverboden voor vrachtvervoer over de weg. Hieronder zetten we ze voor je op een rij.

Pinksteren - maandag 6 juni - feestdag en rijverbod in:
Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland.
*Polen kent alleen op zondag 5 juni een rijverbod vanwege eerste pinksterdag.

Voorafgaand aan pinkstermaandag is in veel landen een weekendrijverbod van kracht. Op zon- en officiële feestdagen geldt bijvoorbeeld op het gehele Duitse wegennet van 0.00 tot 22.00 uur een rijverbod voor vrachtauto’s en trekker-opleggercombinaties (B/E en C/E) met een maximummassa beladen voertuig van meer dan 7,5 ton en voor vrachtauto’s (Lastkraftwagen vanaf 2800 kg totaalgewicht) met aanhangwagen, ongeacht het totaalgewicht. Er gelden wel ontheffingen, kijk voor een compleet landenoverzicht op onze website: Feestdagen en rijverboden in Europa | evofenedex

Sacrementsdag - donderdag 16 juni - feestdag en rijverbod in:
Oostenrijk, Polen, Portugal. In Duitsland alleen in de deelstaten Baden-Württemberg, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Hessen en Beieren.

Wil je op de hoogte blijven van alle rijverboden? Schrijf je dan in voor onze Vervoer Update (alleen leden)
Leden van evofenedex kunnen zich inschrijven voor onze speciale Vervoer Update. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van alle vervoers-gerelateerde ontwikkelingen, zoals nieuwe wet- en regelgeving, verplichtingen voor chauffeurs, tachograaf, rijverboden, zero-emissiezones en milieuzones.