skipToContentskipToFooter

Jaarlijks onderzoek naar knelpunten en verwachtingen van exporterend Nederland

14-12-2022 Het jaarlijkse onderzoek Trends in Export is weer gestart. Alle in Nederland gevestigde exporteurs kunnen hieraan deelnemen. Naast de trends op de exportmarkten staan in het onderzoek de knelpunten en verwachtingen van de exportbedrijven centraal. Het onderzoek en bijbehorende evenement Trends in Export worden voor de 25e keer georganiseerd door evofenedex en Atradius, in samenwerking met NLinBusiness.

De resultaten van het onderzoek Trends in Export en de presentatie daarvan op het gelijknamige evenement geven exporterende bedrijven een goed inzicht in vragen zoals:

  • Verwachten exporteurs een groei of juist een daling?
  • Welke nieuwe markten gaan zij het komende jaar betreden?
  • Wat zijn de grootste uitdagingen voor exporteurs in 2023?

Vul de vragenlijst in

Help jij ons dit jaar weer met jouw waardevolle input? Met het invullen van de vragenlijst help je ons de verwachtingen van exporterend Nederland in kaart te brengen. De resultaten van het onderzoek worden in het voorjaar van 2023 gepresenteerd tijdens het gratis toegankelijke evenement Trends in Export. Daarnaast zijn de onderzoeksresultaten vanaf april 2023 beschikbaar op www.trendsinexport.nl.

Over het onderzoek

Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 10 minuten en kan tot uiterlijk dinsdag 24 januari 2023. De organisatoren verloten onder de deelnemers een Google Home-speaker. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau InfoResult. De resultaten van het onderzoek worden anoniem verwerkt en gepresenteerd.