evofenedex-leerstoel

De evofenedex-leerstoel Supply Chain Management geeft alle leden van evofenedex toegang tot hoogwaardige kennis over de logistieke uitdagingen van de toekomst. Deze hoogwaardige kennis is praktisch toepasbaar voor alle leden van evofenedex omdat zij zelf de  richting van de onderzoeken bepalen.

Jack van der Veen

Jack van der Veen is professor of Supply Chain Management aan de Nyenrode Business Universiteit en verbonden aan de "evofenedex leerstoel Supply Chain Management".

Lees meer over Jack van der Veen

Leden

De evofenedex-leerstoel dicht de kloof tussen wetenschap en praktijk verder. Om de richting van de onderzoeken te bepalen, bezoekt professor dr.  Jack van der Veen namelijk leden van evofenedex zodat zij actief invloed kunnen uitoefenen op de inhoud van het wetenschappelijke onderzoek. Ook de Raad voor Logistieke Kennis, die evofenedex adviseert over strategische logistieke vraagstukken, bepaalt mede de richting van de onderzoeken.

Samenwerken

Het credo van Jack van der Veen is ‘samenwerking’. Als lid van de Raad voor Logistieke Kennis en als hoogleraar zette hij zich altijd in voor ketenoptimalisering. ‘Maar hoewel iedereen het daarmee een is, blijkt de praktijk weerbarstig’, stelt de evofenedex-hoogleraar. ‘Toch vereist een succesvolle Supply Chain meer en beter samenwerken. Maar hoe doe je dat in de praktijk?’ Dit is dan ook het belangrijkste thema van de evofenedex-leerstoel Supply Chain Management.

De samenwerking met Nyenrode Business Universiteit is dan ook niet meer dan logisch. ‘Nyenrode is een business school met als uitgangspunt ‘for and by business’. Onderzoek en onderwijs moet in hun filosofie nut hebben voor het bedrijfsleven. Deze universiteit krijgt geen subsidie van de overheid en wordt dan ook gerund als een bedrijf. Zij begrijpen dan ook erg goed dat het onderzoek dat zij doen, nut moet hebben voor bedrijven, anders zullen deze niet langer bijdragen aan onderzoek’, aldus de evofenedex-hoogleraar.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder