skipToContentskipToFooter

Het is voor veel bedrijven lastig om hun huidige businessmodellen en processen te innoveren. De waan van de dag staat vaak nog voorop en daardoor ontbreekt het aan tijd om daar stappen in te zetten. Bovendien is het voor bedrijven onduidelijk waar ze dan moeten beginnen, als ze er eenmaal tijd voor hebben vrijgemaakt.

Het huidige businessmodel van een gemiddeld bedrijf is vaak het resultaat van het doorontwikkelen van meerdere modellen over een aantal jaren. Simpelweg even het roer omgooien is daardoor erg lastig, maar wie wil innoveren moet die stap wel nemen. Dat is echter geen gemakkelijke opgave. Soms is het eenvoudig, als het gaat om bijvoorbeeld de stap van business-to-business naar het ook leveren aan consumenten. In veel gevallen is het een stuk complexer en schuilen er risico’s in. 

Whitepaper

Om bedrijven daarbij te helpen heeft Jack van der Veen, professor of Supply Chain Management aan de Nyenrode Business Universiteit en verbonden aan de leerstoel Supply Chain Management van evofenedex, een uitgebreide whitepaper geschreven met de titel: Implementing new Supply Chain Business Models: Risk Management in cross-border trade.

Inspiratie

Deze whitepaper inspireert supply chain-, logistiek- en exportmanagers om vanuit een visie op de integrale supply chain na te denken over de toekomst van de waarde van hun producten of diensten in een wereld die razendsnel aan het veranderen is. Daarbij wordt uitgelegd welke risico’s en kansen er zijn en hoe daarmee kan worden omgegaan. De whitepaper beschrijft:

  • Een introductie van business model canvas en de rol van supply chain management daarin.
  • Inzichten in een aantal relevante supply chain business modellen voor de toekomst.
  • Risico’s en kansen bij het implementeren van grensoverschrijdende supply chain business models.
  • Aandachtspunten bij het vermijden van risico’s en het verzilveren van kansen bij het succesvol implementeren van nieuwe business modellen.

Download voor leden

De whitepaper is beschikbaar in het Engels en bestaat uit 32 pagina's. Via het onderstaande aanmeldformulier kunnen leden het document kosteloos aanvragen, waarna je deze per mail krijgt toegestuurd.

Whitepaper nieuwe supply chain business modellen

Vragen over Supply Chain Management?

Nanne en zijn collega's helpen je graag verder

Nanne Schriek evofenedex