skipToContentskipToFooter

Uiterste datum voor melding bij Douane is 8 november

01-11-2023 Duidelijk is geworden dat sommige bedrijven de deadline van januari 2024 voor de afronding van de implementatie van het Douaneaangiften Management Systeem (DMS 4.1) niet halen. Het is belangrijk dat deze bedrijven hiervan uiterlijk 8 november melding maken bij de Douane. 

Ondernemers die de Douane hebben laten weten dat zij het Douaneaangiften Management Systeem (DMS 4.1) willen implementeren en die voorzien dat zij niet op DMS kunnen aansluiten voor 1 januari 2024, worden verzocht de Douane hierover te informeren. Onlangs heeft de Douane een brief verstuurd aan bedrijven die hebben aangegeven DMS 4.1 te willen implementeren. In deze brief vraagt de overheidsdienst kenbaar te maken welke termijn wel haalbaar is. 

Informatie

Onderstaande informatie moet uiterlijk 8 november ontvangen zijn door de Douane:

• De reden waarom de deadline niet wordt gehaald.

• Wat je gaat ondernemen om alsnog aan de voorwaarden en/of de verplichtingen van de vergunning en het Douanewetboek van de Unie (DWU) te voldoen.

• Hoe lang je nodig denkt te hebben om aan de vergunningsvoorwaarden en DWU-verplichtingen te voldoen en verantwoord op DMS aan te sluiten.

De melding kan naar dit e-mailadres gestuurd worden.

Bedrijven die zich niet melden zoals hierboven beschreven, moeten ervoor zorgen dat zij voor 1 januari 2024 zijn gemigreerd naar DMS. De verplichting DMS 4.0 te gebruiken voor uitvoer en wederuitvoer (normale procedure) vanaf 1 december 2023 staat niet ter discussie.

Ondersteuning

Heb je nog vragen over de implementatie van DMS of heb je ondersteuning nodig bij de voorbereiding ervan? Neem dan contact op met jouw relatiemanager bij evofenedex of met de ledenservice (bereikbaar via dit e-mailadres of 079-3467346).