skipToContentskipToFooter

06-11-2023 evofenedex organiseert op 27 november de Dag van de PGS 37-2 in Zoetermeer. De PGS 37-2 is de nieuwe richtlijn voor de opslag van lithiumbatterijen en accu’s. Ieder bedrijf dat iets doet met deze producten krijgt hiermee te maken. Tijdens het evenement worden bezoekers bijgepraat over de inhoud van de richtlijn, welke impact de richtlijn kan hebben op hun bedrijf, maar ook welke stappen zij kunnen zetten om de risico’s bij de opslag van lithiumbatterijen en accu’s te verminderen. 

Het gebruik van producten met lithiumbatterijen is de laatste jaren sterk toegenomen. Denk aan de batterijen in elektrische fietsen, telefoons en laptops. Maar ook in elektrische gereedschappen en medische apparaten zitten vaak lithiumbatterijen. De opslag van deze producten kan specifieke risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een snelle escalatie bij een brand, waarbij schadelijke en brandbare gassen vrij kunnen komen. Bestrijding van zo’n brand is in de praktijk enorm lastig.

Programma 

Op de Dag van de PGS 37-2 behandelen we de nieuwe richtlijn vanuit verschillende invalshoeken. Hans Stegeman, projectmanager gevaarlijke stoffen bij evofenedex: “We hebben diverse experts bereid gevonden de deelnemers meer te vertellen over de logistieke inrichting, de verschillende opslagvoorzieningen, het omgaan met en het voorkomen van incidenten, en het inzamelen en verwerken van afval met betrekking tot lithiumbatterijen en accu’s. Een mooi programma met veel ruimte voor netwerken.” 

Meer informatie en aanmelden 

De Dag van de PGS 37-2 vindt op 27 november van 9.30 tot 15.15 uur plaats bij evofenedex in Zoetermeer. Het evenement is gratis en exclusief voor leden van evofenedex. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.