skipToContentskipToFooter

Alle opleidingen en regelingen overzichtelijk bij elkaar op één website

12-10-2022 De arbeidsmarkt verandert snel, waardoor van werknemers steeds andere vaardigheden worden verwacht. Blijven leren is dan ook het devies om bij te blijven. Daarom lanceerde de Rijksoverheid samen met sociale partners en onderwijsinstellingen op 10 oktober het online platform Leeroverzicht. Ook voor werkgevers een handige tool om te gebruiken.

Bestaande taken en banen verdwijnen en nieuwe taken en banen verschijnen. Denk aan de kassière, die steeds meer vervangen wordt door zelfscankassa’s en de toename van zonnepaneleninstallateurs. Daarom is blijven leren het devies, als je wilt bijblijven als werknemer of werkgever. Het online platform Leeroverzicht is het eerste onafhankelijke overzicht op één plek met het meest complete aanbod van alle beschikbare opleidingen, cursussen en trainingen. Ook alle bijbehorende financiële regelingen en subsidies worden vermeld. Hierdoor is het ook voor werkgevers een handige tool.

Alles bij elkaar

Het platform Leeroverzicht is een initiatief van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het biedt een overzicht van meer dan 70.000 opleidingen voor werkenden en werkzoekenden. Het gaat om trainingen, cursussen en praktijkleren. Ook zijn er opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of certificaat kunt halen. Op de website staat een helder overzicht van 300 financiële regelingen (landelijke en regionaal) om de kosten voor leren en ontwikkelen gedeeltelijk of helemaal te vergoeden. Ook wordt er doorverwezen naar instanties waar werknemers, werkzoekenden en werkgevers een bepaalde regeling kunnen aanvragen. De website verwijst voor loopbaanadvies naar een Leerwerkloket in de buurt en andere organisaties die loopbaanadvies geven.