skipToContentskipToFooter

Innovatie, duurzaamheid, digitalisering en veiligheid vergroten met de MIT-regeling

De overheid heeft al een aantal jaar geleden de regeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren, de zogeheten MIT-regeling, geïntroduceerd. Met deze regeling wil de overheid innovatie, duurzaamheid, digitalisering, veiligheid en concurrentie binnen de Topsector logistiek subsidiëren. Ook jouw bedrijf kan van deze regeling gebruik maken. 

De regeling is bestemd voor mkb’ers in diverse branches die hun logistieke processen willen innoveren of verduurzamen of hun veiligheid bij deze processen willen vergroten. Denk hierbij aan het verduurzamen van het wegvervoer of innovaties om de efficiëntie en veiligheid in je magazijnoperatie te verbeteren.

Ook biedt de MIT-regeling de mogelijkheden om datagedreven logistiek te realiseren. Of om betere grip te krijgen op de informatie- en goederenstromen binnen en buiten jouw bedrijf met behulp van ketenregie. Deze regeling biedt veel kansen om jouw logistiek naar een hoger niveau te krijgen.

evofenedex adviseert en helpt bij het aanvragen 

Veel bedrijven huren extern advies in om innovatieprojecten van de grond te krijgen. De MIT-regeling biedt mkb’ers de mogelijkheid om 100% van hun investering voor deze advisering vergoed te krijgen als zij hierbij samenwerken met evofenedex. Wij kunnen je adviseren bij projecten die je mogelijk al zelf gestart bent. Maar wij bieden ook concrete adviesproducten die je verder op weg kunnen helpen en wij kunnen onze ervaringen delen. Naast inhoudelijk advies en kunnen we je ook helpen met de subsidie-aanvraag. Een mooi praktijkvoorbeeld is digitaliseringproces van IJsExpress: IJsExpress digitaliseert logistieke processen | evofenedex

Wijzigingen in 2022

In 2022 is er een extra openstelling bij het RVO loket voor R&D samenwerkingsprojecten AI. Deze is bedoeld voor samenwerkingsprojecten, waarvan de activiteiten passen binnen het thema AI van de digitale sleuteltechnologie. 

  • In 2022 kun je 2 type kennisvouchers aanvragen: kleine vouchers van € 5.250 en grote vouchers van € 9.000.
  • Het subsidiepercentage voor vouchers met een waarde van € 5.250  is verhoogd naar 70%.
  • Voor ondernemers met eenzelfde of soortgelijke kennisvraag bestaat de mogelijkheid om maximaal 3 kleine kennisvouchers (per keer) te bundelen.
  • Het subsidiepercentage voor grote vouchers met een waarde van € 9.000 is 40%.

De aanvraagperiodes voor de verschillende instrumenten zijn (onder voorbehoud van publicatie in de Staatscourant):

  • Kennisvouchers: aanvragen van 12 april 2022 tot en met 1 november 2022
  • Haalbaarheidsprojecten: aanvragen van 12 april 2022 tot en met 13 september 2022
  • R&D-samenwerkingsprojecten AI: aanvragen van 15 maart 2022 tot en met 10 mei 2022
  • R&D-samenwerkingsprojecten: aanvragen van 1 juni 2022 tot en met 13 september 2022 

Adviesdiensten volledig te financieren met MIT-regeling

Klik op het thema voor een overzicht van de mogelijkheden

Aanvragen

Een subsidieaanvraag kost tijd en energie. Daarom helpen wij bedrijven bij de aanvraag van de MIT-subsidie. We nemen de aanvraag volledig uit handen en houden wij gedurende het gehele traject het administratieve proces in beheer. Ga weer vooruit met je bedrijf en neem contact op met onze bedrijfsadviseur via 079 - 3467 555.

Meer informatie over de MIT-regeling: Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) (rvo.nl)

Vragen over magazijnen?

Frank en zijn collega's helpen je graag verder

Frank evonedex magazijnen