skipToContentskipToFooter

Uitdagingen van het Klimaatakkoord blijven overeind staan

12-05-2020 Is het Nederlandse bedrijfsleven voldoende op de hoogte van alle kansen en verplichtingen die duurzaamheid de komende jaren met zich meebrengt? evofenedex wil het antwoord op deze vraag krijgen en start daarom een duurzaamheidsonderzoek.

Door de coronacrisis zijn de verplichtingen die voortkomen uit het Klimaatakkoord voor het Nederlandse bedrijfsleven even op de achtergrond geraakt. Maar door de staalblauwe luchten en terugkerende natuur is ook duidelijk geworden wat de impact van de mens op zijn leefomgeving kan zijn.

De uitdagingen van het Klimaatakkoord voor bedrijven blijven overeind staan: de komende jaren staan reductie en registratie van CO2-uitstoot, de verdere uitrol van zero-emissiezones in de binnensteden, het einde van de verbrandingsmotor en nog talloze andere veranderingen op stapel.

Duurzamer en sterker

“De duurzame maatregelen die het bedrijfsleven vanuit het Klimaatakkoord moet treffen, gaan onvermijdelijk door. De coronacrisis biedt juist ook kansen om het bedrijfsleven sneller duurzamer en sterker te maken”, aldus Thomas Reitsma, manager kerngebied vervoer bij evofenedex.

“Van vooral grotere bedrijven weten we al dat zij voorbereidingen aan het treffen zijn voor de vereisten van het Klimaatakkoord. Maar we hebben de indruk dat mkb-bedrijven zich nog onvoldoende realiseren wat er voor hen staat aan te komen. Met behulp van dit onderzoek willen wij de kennis van ondernemers peilen, zodat we hen de komende jaren gerichter kunnen informeren en ondersteunen.”

Duurzaamheidsscan

De uitkomsten van het onderzoek dienen ook om de Duurzaamheidsscan te verfijnen, die wij samen met de IRU (International Road Transport Union) ontwikkelen. Daarmee kunnen wij bedrijven toegespitst advies en informatie geven hoe zij een duurzamere bedrijfsvoering kunnen realiseren. Omstreeks september kunnen bedrijven online gebruik maken van de scan.

Belangstellenden kunnen deelnemen aan het duurzaamheidsonderzoek. Het duurt ongeveer 12 minuten. Onder de deelnemers worden vier Bol.com cadeaubonnen verloot.