skipToContentskipToFooter

Check of je dieselvrachtauto of dieselbus de zone in mag

15-12-2021 Vanaf 1 januari 2022 mogen alleen vrachtauto’s en touringcars die rijden op diesel met emissieklasse 6 de Haagse milieuzone in. Ook voertuigen met een andere brandstof dan diesel en nulemissievoertuigen hebben toegang. Nulemissievoertuigen kunnen zowel elektrisch of waterstof aangedreven voertuigen zijn.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft de afgelopen maanden vervoerders per brief geïnformeerd of ze nog toegang tot de milieuzone hebben. Met de Milieuzonecheck kunnen vervoerders ook zelf controleren of ze de milieuzone nog in mogen.

Ligging

De milieuzone ligt binnen de Centrumring (S100) en het Telderstracé (S200). De Centrumring en het Telderstracé zelf vallen buiten de milieuzone. Daar mogen dieselvrachtauto’s en dieselbussen dus nog wel rijden. Ook het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde ligt buiten de milieuzone. De precieze ligging van de milieuzone staat aangegeven op deze online kaart.

Vrijstelling of ontheffing

Mag je voertuig per 1 januari niet meer de milieuzone in? Mogelijk geldt er een vrijstelling voor het voertuig of kun je een ontheffing aanvragen. Op de website van gemeente Den Haag lees je hier meer over.

Gewenningsperiode

Op 1 januari 2022 start de gemeente met een gewenningsperiode van 3 maanden. Als je in die periode de regels van de milieuzone overtreedt, volgt een waarschuwingsbrief. Vanaf 1 april legt de gemeente boetes op. De gewenningsperiode geldt alleen voor dieselvrachtauto’s met emissieklasse 4 en 5 en voor dieselbussen met emissieklasse 0 tot en met 5.

Wil je meer informatie of heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de ledenservice van evofenedex via [email protected] of 079-34 67 346

Andere steden?

De volgende steden kennen ook milieuzones: Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rijswijk, Rotterdam ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht. De gemeente Haarlem voert per 1 januari een milieuzone in.