skipToContentskipToFooter

Magazijninrichters werken steeds vaker samen

11-04-2024 Steeds meer partijen die zich bezighouden met intralogistiek en magazijninrichting slaan de handen ineen om zo hun slagkracht te vergroten en klanten beter te kunnen bedienen. Deze week kondigde de Oostenrijkse intralogistieke reus TGW een nauwe samenwerking aan met het Amerikaanse Opex, specialist in magazijnautomatsiering.

Volgens beide partijen is dat nodig in de snel veranderende markt. Klanten vragen steeds meer en de techniek wordt complexer. Door de krachten te bundelen kunnen bepaalde producten verder worden ontwikkeld. De twee automatiseringsspecialisten hebben daarom een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij TGW zijn kennis deelt om de zogenoemde ‘Infinity automated storage and retrieval (AS/RS’ technologie van Opex verder te verbeteren. Daarmee kan het proces van goods-to-picker verder worden geoptimaliseerd.

Verbeterslag

Het Opex Infinity AS/RS-systeem biedt onderscheidt zich van de technologie van de concurrentie door tot 35 procent meer opslagcapaciteit te bieden binnen hetzelfde vloeroppervlak, evenals tot 65 procent meer efficiëntie wat betreft de routes die de robots door het rek nemen, zo beweert de fabrikant. Een gevolg van de samenwerking is dat Infinity wordt geïmplementeerd in LivePick, het nieuwe orderverzamelsysteem van TGW.

Opex ontwikkelt oplossingen voor magazijn-, document- en postautomatisering. Het familiebedrijf, opgericht in 1975, heeft zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten en telt circa 1500 werkenemers. TGW Logistics uit Oostenrijk is opgericht in 1969 en heeft meer dan 4.400 werknemers in dienst. Het ebdrijf wordt gezien als een van de toonaangevende specialisten op het gebied van intralogistiek.