skipToContentskipToFooter

Prijs Veiligste Magazijn na twee jaar weer uitgereikt

31-03-2022 Brons voor de bedrijven Timberland Europe (Almelo) en DSM Protective Materials (Heerlen) plus een aanmoedigingsprijs voor Bressers Metaal (Tilburg). Dat is de uitkomst van de Prijs Veiligste Magazijn dit jaar. Vanwege de coronapandemie werd de 15e editie van de prijs voor het eerst in twee jaar weer uitgereikt tijdens de Dag van het Veilige Magazijn, afgelopen woensdag in Zoetermeer.

De jury, onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster van de Erasmus Universiteit Rotterdam, bezocht de bedrijven vorig jaar. Timberland en Bressers Metaal waren genomineerd in de categorie grote magazijnen met meer dan 25 medewerkers. DSM Protective Materials was genomineerd in de categorie kleine magazijnen. “Ondanks de pandemie is de aandacht voor veiligheid hoog gebleven”, constateerde de juryvoorzitter. “Veiligheid is nooit af.”

Bressers

Bressers won de aanmoedigingsprijs in de categorie groot. Volgens De Koster is het een bedrijf een voorbeeld voor zijn branchegenoten. Toch zijn er wel wat verbeterpunten, zoals het registreren van (bijna) ongevallen en de opvolging hiervan. Ook Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en het verkeersplan verdienen nog aandacht. Het bedrijf beloofde met de opmerkingen aan de slag te gaan en liet weten weer mee te doen in de toekomst.

Bressers

Timberland

“Als het aankomt op de factor mens en de aandacht die de medewerkers krijgen bij Timberland verdient het bedrijf goud met een griffel”, aldus De Koster over bronzen winnaar Timberland, “Het is bijzonder te zien hoeveel aandacht er is voor de mens. Zo kan men vrijaf krijgen om betaald vrijwilligerswerk te doen.” Maar op het gebied van veiligheid valt er nog wel wat te verbeteren, constateerde de jury. Met name de registratie van (bijna) ongelukken en de opvolging daarvan kan beter.

Timberland

DSM

Brons was er ook voor DSM Protected Materials in Heerlen. De jury was onder de indruk van de teamspirit en hoe veiligheid onderdeel uitmaakt van het proces. Natuurlijk waren er ook enkele aandachtspunten waaronder het verkeersplan, waar DSM vanuit het juryrapport de komende periode gericht mee aan de slag kan gaan op weg naar zilver of goud.

DSM