skipToContentskipToFooter

Coronacrisis - Hart onder de riem voor ondernemers in Noord-Brabant

22-04-2020 Op uitnodiging van ondernemersvereniging evofenedex bezocht commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, en gedeputeerde economie, Martijn van Gruijthuijsen, woensdag het bedrijf Össur in Eindhoven. Össur is wereldwijd marktleider op het gebied van niet-invasieve orthopedische hulpmiddelen. Met het bezoek willen de commissaris en gedeputeerde namens de provincie Noord-Brabant niet alleen dit bedrijf gespecialiseerd in hightech medische toepassingen, maar alle ondernemers in Brabant een hart onder de riem steken.

“Brabant en Brainport met z’n high-techindustrie in het bijzonder, heeft een belangrijke en succesvolle positie in zowel de maakindustrie als de economie in algemene zin in Nederland. Nu heeft een deel van deze ondernemers het ongelooflijk zwaar”, aldus Van de Donk. “De export is bijna stilgevallen, commerciële, logistieke en andere medewerkers zitten deels thuis. Ik hoor graag van de ondernemers zelf waar ze nu in deze crisis tegenaan lopen. Ook in de Brainport werkt de provincie mee met de ondernemers om oplossingen te zoeken. Dit soort bezoeken helpen daar enorm bij”, aldus Van Gruijthuijsen.

Vereerd

De commissaris en gedeputeerde werden bij hun bezoek begeleid door de algemeen directeur van evofenedex, Machiel van der Kuijl en de Vice President Global Distribution van Össur, Mark Ebben. Zij zijn vereerd met het bezoek.

Positief voor motivatie

Mark Ebben: “Össur is vereerd met het bezoek van de commissaris en gedeputeerde. Het zijn moeilijke tijden voor bijna alle bedrijven en deze aandacht is zeer welkom en positief voor de motivatie van onze medewerkers. Ons magazijn in Eindhoven is cruciaal voor de leveringen naar onze klanten binnen Nederland, Europa en ver daarbuiten, en we doen er alles aan om in deze periode de operatie draaiende te houden. We houden ons aan alle RIVM-richtlijnen, zoals minimaal 1,5 meter afstand houden en het in acht nemen van de juiste hygiënevoorschriften. De moraal en sfeer in het magazijn zijn zeer goed. Ook in deze tijden willen we de gebruikers die bijvoorbeeld een voet-, knie- of handprothese nodig hebben, zo snel mogelijk van een product voorzien. Waar normaal meer dan 100 medewerkers in ons pand aan de slag zijn, zijn er dat op dit moment maximaal 20 - 25 tegelijkertijd, de rest werkt vanuit huis. De volumes zijn flink gedaald en dat heeft een grote impact op de hoeveelheid werk. Met de juiste maatregelen en ondersteuning van de overheid slaan we ons hier samen doorheen.”

Vooruit kijken

“We stellen het zeer op prijs dat de commissaris en gedeputeerde met dit bezoek alle Noord-Brabantse leden van evofenedex een hart onder riem willen steken. Samen met de commissaris en gedeputeerde willen we dit bezoek ook gebruiken om vooruit te kijken. Als straks de coronacrisis voorbij is, kunnen onze leden alle hulp gebruiken om hun export en de bijbehorende logistiek weer draaiende te krijgen”, aldus Van der Kuijl.