skipToContentskipToFooter

Kies zelf wie de beste Nederlandse diplomatieke of handelspost is

31-01-2023 De ondernemersverenigingen MKB-Nederland, VNO-NCW en evofenedex reiken op donderdag 30 maart voor de 20e keer op rij de Ambassadeprijs uit aan de beste Nederlandse diplomatieke of handelspost in het buitenland. De uitreiking vindt plaats tijdens de Bedrijvendag van de Ambassadeurconferentie 2023. De selectie van de winnaar gebeurt op basis van de mening van het internationale bedrijfsleven.

Ben jij het afgelopen jaar geholpen door een Nederlandse ambassade of consulaat bij het exporteren of importeren van goederen en diensten? Of heeft een diplomatieke of handelspost jou geholpen bij het opzetten van een vertegenwoordiging in het buitenland? Laat evofenedex dan weten hoe je dit hebt ervaren. Ben je enthousiast over de ondersteuning die je hebt gekregen?

Nomineer deze ambassade of consulaat dan nu voor de Ambassadeprijs 2022. Het invullen van de enquête kost ongeveer 6 minuten en de gegevens worden vertrouwelijk behandeld. De deadline voor het invullen is zondag 5 maart aanstaande om 23.59 uur.

Uitbreiden en versterken

Ambassades en consulaten doen erg nuttig werk op het gebied van handelsbevordering, zo blijkt al jaren consequent uit onze onderzoeken. evofenedex pleit daarom al langer voor het uitbreiden en versterken van het netwerk van diplomatieke en handelsposten. De tweejaarlijkse Ambassadeprijs stimuleert de posten zich in te zetten voor bedrijven die internationaal actief zijn en hun medewerkers. Dit doen de ambassades en consulaten onder andere door het traceren van lokale (markt)informatie, het oplossen van handelsproblemen en het openen van deuren op hoog niveau. Zo hebben de posten een essentiële rol kunnen spelen bij het helpen van ondernemers die problemen ondervonden door de brexit, corona en de oorlog in Oekraïne.

Maleisië en Saoedi-Arabië

De Ambassadeprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt door de ondernemersverenigingen MKB-Nederland, VNO-NCW en evofenedex. De ambassades van Maleisië en Saoedi-Arabië waren de winnaars van 2020.