skipToContentskipToFooter

Deel A13 Zwitserland weggespoeld, herstel duurt weken

24-06-2024 Door het noodweer is een deel van de A13 in Zwitserland weggespoeld. Daarmee is een van de twee belangrijkste noord-zuidverbindingen in het land gestremd. De overgebleven verbinding, de A2 met daarin de Gottharttunnel, wordt daarmee extra druk zo verwacht de Zwitserse verkeersdienst. De reparatie van de A13 gaat naar verwachting enkele weken duren. 

Gisteren liepen de wachttijden door de stremming al op voor de Gottarttunnel en de verwachting is dat die de komende weken met het toenemende vakantieverkeer verder gaat oplopen. De A13 over de San Bernardinopas is een geliefde route om de wachttijden bij de tunnel te vermijden. Het advies is dan ook om extra tijd in te plannen of een alternatieve route via Oostenrijk te rijden.

Het noodweer in de Zwitserse Alpen hebben de afgelopen voor meerdere doden en gewonden gezorgd. Duizenden mensen in het Zuidoosten van het land moesten tijdelijk hun woning uit vanwege dreigende bergstromen. Sommige delen van het land zijn daardoor lastig bereikbaar voor vrachtvervoer.