skipToContentskipToFooter

Herstelwerkzaamheden tunnel A7 gaat nieuwe fase in

11-04-2024 Rijkswaterstaat waarschuwt voor ernstige verkeershinder rondom de Prinses Margriettunnel bij Uitwellingerga van vrijdagavond 26 april 19.00 uur tot en met maandagochtend 29 april 05.00. In beide rijrichtingen is geen verkeer mogelijk. Ter plaatse worden omleidingsroutes aangegeven die onder meer via de A31 en A32 lopen.

De afsluiting is nodig omdat de werkzaamheden aan het herstel van de Prinses Margriettunnel een nieuwe fase ingaan. Het aanbrengen van de ankerpalen in het middelste gedeelte van de Prinses Margriettunnel is dan gereed. Daarmee is de eerste fase van het herstel afgerond. In de nieuwe fase worden naast de fundering ook de zijwanden van de tunnel versterkt. Om dit veilig en goed te kunnen doen wordt in één van de tunnelbuizen gewerkt en zal het wegverkeer gebruikmaken van de andere tunnelbuis. Om deze omzetting te kunnen doen en nieuw asfalt te leggen is de weekendsluiting nodig.

1 rijstrook beschikbaar per richting

Voor de volgende fase van de herstelwerkzaamheden zal het verkeersysteem anders worden ingericht. Nu is het zo dat voor het verkeer in de twee tunnelbuizen 1 rijstrook per richting beschikbaar is. Van vrijdag 26 april tot maandag 29 april wordt deze verkeerssituatie aangepast. In de tunnelbuis in de rijrichting van Joure naar Sneek worden dan twee rijstroken gemaakt.

Eén strook voor de rijrichting Sneek naar Joure en één strook voor de rijrichting Joure naar Sneek. Tussen beide rijstroken komt een betonnen afschermingswand (barrier) te staan, waardoor het verkeer niet op de verkeerde weghelft terecht kan komen. De tunnelbuis van Sneek naar Joure wordt ingericht als bouwterrein om te kunnen starten met de tweede fase van het herstel.