skipToContentskipToFooter

21-11-2023 evofenedex organiseert op 8 december een extra editie van de Dag van de PGS 37-2 in Zoetermeer. De PGS 37-2 is de nieuwe richtlijn voor de opslag van lithiumbatterijen en accu’s. “De publicatie van de PGS 37-2-richtlijn zorgt voor veel vragen bij onze leden. De eerste editie van het evenement zat daarom binnen de kortste keren vol. Nog steeds ontvangen onze leden- en bedrijfsadviseurs dagelijks veel vragen over deze nieuwe richtlijn. Reden genoeg om op korte termijn een extra editie in te plannen”, aldus Hans Stegeman, projectmanager gevaarlijke stoffen.

Ieder bedrijf dat iets doet met lithiumbatterijen en accu’s krijgt met de PGS 37-2-richtlijn te maken. Tijdens het evenement worden bezoekers bijgepraat over de inhoud van de richtlijn, welke impact deze kan hebben op hun bedrijf, maar ook welke stappen zij kunnen zetten om de risico’s bij de opslag van lithiumbatterijen en accu’s te verminderen. 

Specifieke risico’s

Het gebruik van producten met lithiumbatterijen is de laatste jaren sterk toegenomen. Denk aan de batterijen in elektrische fietsen, telefoons en laptops. Maar ook in elektrische gereedschappen en medische apparaten zitten vaak lithiumbatterijen. De opslag van deze producten kan specifieke risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een snelle escalatie bij een brand, waarbij schadelijke en brandbare gassen vrij kunnen komen. Bestrijding van zo’n brand is in de praktijk enorm lastig.

Programma 

Op de Dag van de PGS 37-2 behandelen we de nieuwe richtlijn vanuit verschillende invalshoeken. Stegeman: “We hebben diverse experts bereid gevonden de deelnemers meer te vertellen over de logistieke inrichting, de verschillende opslagvoorzieningen, het omgaan met en het voorkomen van incidenten, en het verwerken van afval met betrekking tot de PGS 37-2. Een mooi programma met veel ruimte voor netwerken.” 

Meer informatie en aanmelden 

De Dag van de PGS 37-2 vindt op 8 december van 9.30 tot 14.45 uur plaats bij evofenedex in Zoetermeer. Het evenement is gratis en exclusief voor leden van evofenedex. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.